Ειδήσεις

Με επιτυχία ο 11ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Τρίκαλα


Σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε τον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των Ε΄ και ΣT΄ τάξεων, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες, δηλαδή από τις 8:15 πμ έως τις 10:15 πμ.

Σκοποί αυτού του πανελλήνιου διαγωνισμού είναι οι μαθητές:

α) να αντιληφθούν ότι τα Μαθηματικά προσφέρουν αρκετές δυνατότητες στη ζωή μας και είναι ανθρώπινο – δικό μας δημιούργημα, β) να εκτιμήσουν τη χρήση των Μαθηματικών σε πολλές καθημερινές εφαρμογές, γ) να χρησιμοποιήσουν τη σκέψη τους και τις γνώσεις τους στην επίλυση προβλημάτων.

Για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής του διαγωνισμού συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων σε συνεργασία με το Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME. Όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού μας είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες  την ανάλογη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού.

Μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και χρονικά προς το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, από το Παράρτημα Τρικάλων της ΕΜΕ θα διοργανωθεί – όπως κάθε χρόνο – εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν ανά τάξη ή και τμήμα. Τα θέματα με τις λύσεις τους αναρτήθηκαν στο emetrikala.gr.

Στον αντίστοιχο περυσινό 10ο διαγωνισμό από το νομό μας είχαν συμμετάσχει 60 δημοτικά σχολεία με 134 τμήματα. Για τη φετινή χρονιά παρόμοια στοιχεία θα εξαχθούν σε λίγες μέρες.

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ Στέλιος Αμπράζης, επισκέφτηκε, σήμερα πρωί Παρασκευής, το 16ο δημοτικό σχολείο της πόλης των Τρικάλων. Ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία και συνεχάρη όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, η οποία αποτελεί μια ξεχωριστή κατάκτηση και εμπειρία για τον κάθε μαθητή.

Ακόμη, ο Στέλιος Αμπράζης επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια, από την περιοχή μας, συμμετέχουν όλο και περισσότεροι μαθητές στους μαθηματικούς διαγωνισμούς που διοργανώνουμε. Είναι η βάση των μετέπειτα υψηλών επιτυχιών. Την περυσινή χρονιά συμμετείχε περίπου, το 85% του μαθητικού δυναμικού των Ε΄ και Στ΄ τάξεων από όλο το νομό Τρικάλων. Θέλω, να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ. Χρ. Μπουλούμπαση, τους Διευθυντές και δασκάλους για τη συνεργασία μας και για την υποστήριξή τους και σε αυτή μας την προσπάθεια· η οποία αποτελεί μια ακόμη σημαντική προσφορά στη μαθητική νεολαία και αναδεικνύει στην κοινωνία μας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού».

 

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου στον Δήμο Πύλης
Επόμενο άρθρο Η κοπή πίτας των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Πύλης