Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για την απεργία


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  ολοκλήρωσε τη συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ. Με το νέο έγκλημα του 4ου μνημονίου, συνεχίζουν από κοινού την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων.  Ευθύνες έχουν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που προβλέπει τα μέτρα αυτά και άλλα.

Με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση:

-Τσακίζουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, στερώντας ουσιαστικά πάνω από ένα μισθό από τη λαϊκή οικογένεια.

-Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.

-Καταργούν την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην εξόντωση και τελικά στο λουκέτο.

-Δίνουν νέα δώρα στο  μεγάλο κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Μας οδηγούν συντεταγμένα στη φτώχια και το λουκέτο, τσακίζουν τις ανάγκες μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους!   Ανάπτυξη για λίγους, συρρίκνωση και λουκέτα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους.

 

ΩΣ ΕΔΩ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, την Ομοσπονδία ΕΒΕ , τον Εμπορικό Σύλλογο, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία.

Οργανώνουμε τη μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων.  Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις                                                                                       να υπάρξει καθολικό κλείσιμο όλων των μικρομάγαζων σε όλη τη χώρα.

 

 

Απέναντι στην νέα επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων δυναμώνουμε τη φωνή μας. Οργανώνουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά απέναντι στον κοινό αντίπαλο.

Περνάμε στην αντεπίθεση! Ο δρόμος συλλογικής και ανυποχώρητης πάλης για την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια, η ενίσχυση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ  ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΙΣ 18 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7.00μ.μ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών
Επόμενο άρθρο Τα Τρίκαλα τραγουδούν με πανελλήνια συμμετοχή χορωδιών