Ειδήσεις

Η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας χτύπησε στα Τρίκαλα


Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ το Σάββατο βράδυ από κόσμο που ήρθε να απολαύσει μια καταπληκτική βραδιά χορωδιακής Μουσικής στα πλαίσια του <> ,με την συμμετοχή πολλών αξιόλογων Χορωδιών από διάφορα μέρη της Ελλάδος.
Μια μαγευτική Χορωδιακή συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:00 μ.μ στην Κεντρική Γέφυρα της Ασκληπιού και στις 6:30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με τη συμμετοχή πεντακοσίων (500) περίπου Χορωδών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και με τον τίτλο:‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’.
Πεντακόσιοι περίπου Χορωδοί τραγούδησαν τον συγκλονιστικό Ύμνο του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη GIUSEPPE VERDI (1813-1901), “VA, PENSIERO” από την Όπερα NABUCCO, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, που είναι τόσο επίκαιρος και άμεσος σήμερα, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ. Στη συνέχεια οι Χορωδίες τραγουδώντας στον Πεζόδρομο της Ασκληπιού το ‘’VA PENSIERO’’, κατευθύνθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων για να αρχίσει η μαγευτική συναυλία.
Το Πνευματικό Κέντρο του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ αποδείχθηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει τα TRIKALA CANTANT.
Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου ‘’ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’ και του Προέδρου του Νίκου Ευθυμιάδη, που στόχο είχε να γνωστοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει ευρύτερα στρώματα της Κοινωνίας των Τρικάλων και πανελληνίως, για το σημαντικό Προνοιακό έργο που επιτελεί το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων.
Στη σημαντική αυτή προσπάθεια που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα η διοργάνωση ‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’ συνέβαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και ο Δήμος Τρικκαίων, υπό την αιγίδα του οποίου υλοποιήθηκε η εκδήλωση.
Αρκετά καλές Χορωδίες από Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πρέβεζα, Στυλίδα, Τρίκαλα, Καρδίτσα υπό την Διεύθυνση εξαιρετικών Διευθυντών Χορωδίας όπως η Άλκηστις Τόγια,η Ελένη Ζιάκα, ο Χρήστος Ματζίρης ,ο Ευθύμιος Τζοβανάκης, ο Γιάννης Παππάς ,ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Νίκος Ευθυμιάδης γοήτευσαν πάνω από 1000 άτομα που κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ.
Δέκα Χορωδίες συνολικά εμφανίστηκαν προσφέροντας ένα ποικίλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, που κράτησε καθηλωμένους τους ακροατές μέχρι το τέλος της βραδιάς.
Στη μεγάλη αυτή πολιτιστική εκδήλωση οι Χορωδίες παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με Έλληνες και ξένους συνθέτες, ενώ στο τέλος της βραδιάς όλες οι Χορωδίες μαζί ερμήνευσαν πάλι το περίφημο “VA, PENSIERO” από την Όπερα NABUCCO του μεγάλου Ιταλού συνθέτη GIUSEPPE VERDI (1813-1901). Στο πιάνο συνόδευσε η Στέλλα Αναστασοπούλου.
Πέρα από την πολιτιστική εκδήλωση επρόκειτο για ένα μεγάλο χορωδιακό εργαστήρι, στα πρότυπα αυτών που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του ‘’EUROPA CANTANT-Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑ’’, αφού δόθηκε η δυνατότητα της συνύπαρξης και της συνεργασίας των Χορωδών επί της σκηνής.
Στη σπουδαία αυτή Χορωδιακή Διοργάνωση έλαβαν μέρος πολλές αξιόλογες Χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα εμφανίστηκαν οι εξής Χορωδίες:
1. Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της Ελένης Ζιάκα
2. To Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας υπό τη διεύθυνση του Ευθύμιου Τζοβανάκη
3. H Χορωδία Μακεδόνων υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Ματζίρη
4. Η Μικτή Χορωδία Πρέβεζας ΄΄ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ΄΄ υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παππά
5. H Χορωδία Φιλολόγων Χρήστος Τσολάκης” υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Ματζίρη
6. H Χορωδία Διδυμοτειχητών Θεσ/κης “Το Κάστρο’ υπό τη διεύθυνση της Άλκηστις Τόγια.
7. H Χορωδία Μουσικού Συλλόγου Στυλίδας υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Κοντογιάννη
8. H Μικτή Χορωδία Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Άλκηστης Τόγια
9. H Χορωδία Cantusarte υπό τη διεύθυνση της Άλκηστης Τόγια
10. Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη
Στα πλαίσια του ‘’TRIKALA CANTANT-ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ’’, ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε τη Μικτή Δημοτική Χορωδία Τρικάλων με την ευκαιρία συμπλήρωσης σαράντα(40) χρόνων λειτουργίας της, για την προσφορά της στην πνευματική και μουσική ανάπτυξη του τόπου. Την απονομή έκανε η αντιδήμαρχος κ. Μητσιάδη Βασιλένα.
Το περασμένο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 6:00 στην Κεντρική Γέφυρα και στον Πεζόδρομο της Ασκληπιού και στις 6:30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων χτύπησε η καρδιά της Χορωδιακής Ελλάδας, σε μια τεράστια διοργάνωση.

Ο Σύλλογος ‘’ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ’’ διαμέσου μιας τεράστιας διοργάνωσης πολιτισμικού και μουσικού χαρακτήρα, ανέδειξε τη σημαντική παρουσία του Προνοιακού έργου του Θεραπευτηρίου τόσο στην κοινωνία του νομού Τρικάλων όσο και πανελλήνια.

Προηγούμενο άρθρο Σε εξόφληση υποχρεώσεών του προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Το παράλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα και η έναρξη της εμβληματικής αλλαγής στην υγεία