Ειδήσεις

Βοήθεια από τον Δ. Τρικκαίων ζήτησαν και πήραν οι Κορίνθιοι


Βοήθεια για τον σχεδιασμό αναπτυξιακής προοπτικής μέχρι το 2025, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να παρουσιάζει τα βασικά στοιχεία της τρικαλινής στρατηγικής. Ο κ. Παπαστεργίου, προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου Κορινθίας – διοργανωτή της εκδήλωσης «Κορινθία 2025»  -και του προέδρου του κ. Βασίλη Νανόπουλου, μίλησε με θέμα «Πρωτοβουλίες ανάπτυξης ΟΤΑ», το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στην αίθουσα του φορέα. Ως μοναδικός μη Κορίνθιος Δήμαρχος, αναφέρθηκε στο πλήθος των πρωτοβουλιών που έχει ήδη λάβει ο Δήμος Τρικκαίων, εστιάζοντας στην ανάγκη αλλαγής των δεδομένων. Ετσι, αναφέρθηκε στο «σχέδιο Ασκληπιός», τονίζοντας τη σημασία της εφαρμογής αγροτικών  clusters σε συνδυασμό με την προβολή της ιατρικής παράδοσης και τον εναλλακτικό τουρισμό.
Συνέχισε με τις οργανωμένες προσπάθειες ανάδειξης του ιαματικού πόρου Ριχζώματος και τα προσεκτικά βήματα για την προώθηση του θερμαλιστικού τουρισμού

Και έδωσε έμφαση στον τρόπο αξιοποίησης τρων νέων τεχνολογιών, ως εργαλείου που αναβαθμίζει την παρεχόμενη στο δημότη υπηρεσία, δημιουργώντας καλύτερες – και ταχύτερες – συνθήκες εξυπηρέτησης. Εξήγησε, επίσης, τον τρόπο με τον οποίο οι Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν τον πολιτισμό που «παράγεται» στην περιοχή τους, με την προώθηση δράσεων ανάδειξης συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε συνδυασμό με τις καινοτόμες ιδέες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, τέλος, αναφέρθηκε σε προσκόμματα και εμπόδια που υφίστανται στη δημόσια διοίκηση εν γένει, τονίζοντας ότι σημασία έχει η στοχοπροσήλωση και η προσπάθεια, να έρθουν στο επίκεντρο ο πολίτης και οι ανάγκες του.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Kάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Καλλιτεχνικά Εργαστήρια από τον Δ. Τρικκαίων