Ειδήσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων : Οι αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων θα κλιμακωθούν


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά την απόπειρα αιφνιδιασμού με τη μεθόδευση να ψηφίσει τα βάρβαρα μέτρα της μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, μετά την προσπάθεια παραπλάνησης των εργαζόμενων και του λαού με την εισαγωγή των πιο επώδυνων μέτρων (τις δήθεν «κόκκινες γραμμές») με μορφή τροπολογιών,επιστράτευσε και την ωμή βία απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους και νέους που διαδήλωναν στη πλατεία Συντάγματος.

Τα ΜΑΤ έκαναν γενικευμένη και απρόκλητη επίθεση με χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης με ευθείες βολές στα μπλοκ της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε μία εμφανέστατη προσπάθεια να εκκενώσουν την πλατεία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων η Σόφη Παπαδόγιαννη, και ο Βασίλης Μακρίδης, στελέχη της ΛΑ.Ε.

Η επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης δεν πέτυχε, τα μπλοκ υποχώρησαν συντεταγμένα, ανασυγκροτήθηκαν και επέστρεψαν στη Βουλή και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνεχίστηκε.

Μόνο οργή και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η «έντονη διαμαρτυρία» του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ (κόμμα Ιανός) για την αστυνομική βία που άσκησε απέναντι στους διαδηλωτές η κυβέρνησή του και η εκ των υστέρων προσπάθεια να παρουσιαστεί η επίθεση στους συγκεντρωμένους σαν αστυνομική υπέρβαση.

Καταγγέλλουμε την κρατική κυβερνητική βία. Όσα μέσα αντιπερισπασμού, παραπλάνησης, αιφνιδιασμού και καταστολής και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση, όποια “πλειοψηφία” κι αν εξασφαλίζει μέσα στη Βουλή για να περνάει τις επιθέσεις της, το εργατικό κίνημα δεν θα σταματήσει.  Για να ξηλώσουμε παλιά και νέα μνημόνια και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Προηγούμενο άρθρο Στη μάχη των Πανελλαδικών 7.153 Θεσσαλοί μαθητές
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας στη Διάβα