Bravo στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έργο των Υποβρυχίων Μουσείων


Tags |

Με το βραβείο για τη Βιώσιμη Ελλάδα του Αύριο «Bravo Sustainability Awards» τιμήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας,   για το έργο των  Υποβρυχίων  Μουσείων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Είμαστε η πρώτη και μοναδική περιφέρεια στη χώρα που δημιουργήσαμε ένα νέο τουριστικό προϊόν και κάναμε πράξη τον καταδυτικό τουρισμό και τα Υποβρύχια Μουσεία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Κάναμε επισκέψιμο τον Παρθενώνα των ναυαγίων, το ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, που ανοίγει για το κοινό φέτος το καλοκαίρι και είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί. Παράλληλα με τα υπόλοιπα αρχαία και νεότερα ναυάγια στις Σποράδες και το Δυτικό Παγασητικό, ανοίξαμε το δρόμο,  σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό Λίνα Μενδώνη, για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην χώρα. Το μήνυμα» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός είναι ένα: Έχουμε πολλούς κρυμμένους θησαυρούς αλλά έχουμε γραφειοκρατία,  κακονομία,  πολυνομία και  αργοπορία με αποτέλεσμα να  χάνεται προστιθέμενος εθνικός πλούτος. Αφύπνιση για να πάμε μπροστά» είπε ο Κώστας Αγοραστός.

Να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο βραβείο Bravo  για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αφού το 2018 είχε τιμηθεί για το έργο της  «Ψηφιακής Προβολής των Μετεώρων και του Ολύμπου».

 

 

Εκδήλωση για τα Υποβρύχια Μουσεία στο Βόλο

Tα πρώτα υποβρύχια μουσεία στην Ελλάδα, τέσσερα ναυάγια, από τους κλασσικούς χρόνους μέχρι τη Βυζαντινή περίοδο, μετατρέπονται σε επισκέψιμα μουσεία, συνδυάζοντας τις καταδύσεις με τις αρχαιότητες, προστατεύοντας την πολιτιστική κληρονομιά. Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο Βόλο  (Domotel Xenia Volos Hotel), εκδήλωση με ομιλητές τους: Κ. Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Λούλη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού, Ζ. Μαμούρη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Π. Καλαμαρά, Διευθύντρια Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγ. Μαγκλή, Atlantis Συμβουλευτική,  Fabio Bruno, Πανεπιστήμιο Καλαβρίας Ιταλία , Ι.

Λαλιώτου, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και Αθ.  Εξαδάκτυλο, Πρόεδρο Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

Ο θεσμός  BRAVO

Το Bravo! αποτελεί έναν θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο. Ο θεσμός Bravo υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς, αναπτύσσοντας μια συστηματική αποτύπωση της ωρίμανσης και των τάσεων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο συμμετέχουν περισσότεροι από 160 Οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 350 εκπρόσωποι Κοινωνικών Εταίρων και περισσότεροι από 35.000 Ενεργοί Πολίτες. Ο Θεσμός θέτει ως στόχο του να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές από τους συμμετέχοντες Οργανισμούς & Φορείς  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις, Κοινωνία των Πολιτών και Σχολεία. Οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.