Aνοιχτή επιστολή εργατικών σωματείων προς τους γονείς των μαθητών


Tags |

Κάλεσμα από εργατικά Σωματεία του Νομού μας για την λειτουργία των «Λαϊκών Φροντιστηρίων» το Σχολικό έτος 2017-2018. Απευθυνόμαστε στους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, ανέργους γονείς και σας καλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία λειτουργίας των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης, που πραγματοποιείται για 5η χρονιά στο Νομό μας. Απευθυνόμαστε σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα στήριξης των παιδιών τους στην προσπάθειά τους για μόρφωση.
Με σύνθημά μας «Όλοι για έναν και ένας για όλους» καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή αλλά παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά στα σωματεία προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής που καταδικάζει το μέλλον των παιδιών μας και τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.
Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.
Διαχωρίζουμε το νόημα της ταξικής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία άλλων φορέων που μπαλώνουν τις τρύπες του συστήματος.
Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την πάλη για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση.
Η λαϊκή οικογένεια πρέπει να επιβιώσει, να σταθεί όρθια για να ανατρέψει όσους την έφτασαν σε αυτό το σημείο.
Σήμερα είναι αναγκαίο να οργανωθεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου με τη συμβολή όλων.
Απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς, να υποστηρίξουν πολύπλευρα και ενεργητικά αυτήν την πρωτοβουλία, με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των μαθητών.
Καλούμε τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, των εργατοϋπαλλήλων να εγγραφούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο το επόμενο διάστημα.

Τα δωρεάν μαθήματα στήριξης θα γίνονται στις αίθουσες των Σωματείων του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων(οδός Λαρίσης)απογευματινές ώρες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη έως 15 Οκτώβρη.
Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται:
α) Αντίγραφο κάρτας ανεργίας τουλάχιστον του ενός από τους δυο γονείς.
β) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας 2016. Θα έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των οικογενειών που έχουν έως 20.000ευρω ετήσιο οικογενειακό εισόδημα
.
Πληροφορίες και εγγραφές στα εργατικά σωματεία και στα τηλέφωνα:
 Συνδικάτο «Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων»
τηλ:6932154411 – 6971694408.
 Συνδικάτο«Γάλακτος-Τροφίμων–Ποτών»
τηλ.:6979110169 – 6989783530
 Σωματείο «Λογιστών &Βοηθών Λογιστών»
τηλ.: 2431551650 6937036519
Και στα τηλ.: 6984951660 – 6932560060,
τις ώρες 9.30π.μ. – 2.00μ.μ. και 6.00μ.μ. – 9.00μ.μ.
Συνεχίζουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε:
1. Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες υποδομές και οικονομική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
2. Την οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή εργασία, την κατάργηση της κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τα σωματεία που στηρίζουν τα Λαϊκά Φροντιστήρια:

Συνδικάτο «Γάλακτος-Τροφίμων–Ποτών».
Συνδικάτο «Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων».
Σωματείο Λογιστών & Βοηθών Λογιστών.
Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Τρικάλων.
Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών.
Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων.
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Γ. Νοσοκ. Τρικάλων.