Πρωτοσέλιδο

Τέλος για την πεζογέφυρα Αγίου Κωνσταντίνου στα Τρίκαλα – Αμεσα εργασίες για τη νέα γέφυρα


Μια ιστορική στιγμή για τις γέφυρες των Τρικάλων η 17η Νοεμβρίου 2025. Η σημερινή μορφή (από το 1961) της πεζογέφυρας του Αγίου Κωνσταντίνου αποτελεί παρελθόν, καθώς η εταιρεία που έχει αναβάλει το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και συντήρησης των 13 γεφυριών της πόλης (ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ), προέβη στον γκρέμισμά της.


Η γέφυρα ήταν επισήμως ανενεργή από την περίοδο του Daniel, καθώς η πλημμύρα την κατέστησε επικίνδυνη για τους πεζούς, με τον Δήμο Τρικκαίων να τοποθετεί πινακίδες απαγόρευσης διέλευσης.
Ο σχεδιασμός του Δήμου Τρικκαίων περιλαμβάνει πλέον την εκ νέου κατασκευή της, προκειμένου να διευκολύνει την ένωση των δύο πλευρών της πόλης, σε μια περιοχή με έντονη κινητικότητα και δραστηριότητα.


Ο τρόπος κατασκευής είναι παρόμοιος στον μεγαλύτερο βαθμό με αυτόν της γέφυρας Μαρούγγαινας και, αφού στερεωθούν τα μηχανήματα στον χώρο, θα ξεκινήσει η διάτρηση διάτρηση πασσάλων.

Από το γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαίνει Χριστούγεννα! Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου φωταγωγείται το χριστουγεννιάτικο δέντρο των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Απολογισμός τροχονομικών ελέγχων στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της εκστρατείας«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»