7ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ: Ανεβάζουμε ένταση και ερχόμαστε στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Ματσόπουλου!


Tags |

Μετά την αναβολή του, λόγω καιρικών συνθηκών, το 7ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, πιστό στην υπόσχεσή του, έρχεται στις 2-3 Σεπτεμβρίου. Με κεντρικό σύνθημα «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ» η φετινή διοργάνωσή του είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βολιώτη Βασίλη Μάγγου, ως ελάχιστη απόδοση τιμής, σε έναν νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στον βωμό των κερδοσκόπων.

Θέλουμε το 7ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ να αποτελέσει  ένα διήμερο ενότητας, μέσα από τη διαφορετικότητα, αλληλεγγύης, αντίστασης στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση, αλλά και μια γιορτή μουσικής, χαράς και συλλογικότητας.

Με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο, ανοιχτά και φιλόξενα για όλους και όλες, με συζητήσεις, εργαστήρια, βιβλιοπωλείο και εκθέσεις φωτογραφίας θα κουβεντιάσουμε για τα μεγάλα επίδικα της εποχής και θα αναζητήσουμε αυτά που μας ενώνουν, ανιχνεύοντας τον κοινό μας βηματισμό και προτάσσοντας τη συλλογικότητα σε μια εποχή ιδιώτευσης.

Στους παιδότοπους, με το παιδικό παιχνίδι όπως πραγματικά πρέπει να είναι, οι μικροί μας φίλοι και οι μικρές μας φίλες θα παίξουν και θα διασκεδάσουν. Αλλά και για τους/τις μεγάλους/ες φίλους/ες  υποσχόμαστε ένα πλούσιο μουσικό διήμερο. Με μουσική ροκ, πανκ, λαϊκή και ρεμπέτικη, με αφιερώματα σε ντόπιους δημιουργούς και με τον Παύλο Παυλίδη και τους Hotel Alaska φτιάχνουμε γέφυρες μουσικές, γιατί η μουσική γκρεμίζει σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, και τους εμπνέει για το διαφορετικό.

Μετράμε αντίστροφα, προχωράμε συλλογικά και δίνουμε ραντεβού 2-3 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ματσόπουλου.

Σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για το πλήρες πρόγραμμά του του φεστιβάλ

Ανοιχτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού φεστιβάλ Τρικάλων