Ειδήσεις

4 συλλήψεις και 227 παραβάσεις των μέτρων κατά του covid το τελευταίο 15ημερο


Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αστυνομικών σε όλη Θεσσαλία για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Κατά το τελευταίο 15ημερο, από 17 έως 31 Ιανουαρίου 2022, από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας:

 • πραγματοποιήθηκαν -24.501- έλεγχοι, εκ των οποίων –835– σε καταστήματα,
 • συνελήφθησαν4άτομα,
 • αναστάλθηκε η λειτουργία –4– καταστημάτων-επιχειρήσεων (εκ των οποίων στο -1- κατάστημα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο και αναστάλθηκε η λειτουργία αυτού από κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας, μετά από κοινό έλεγχο με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας),
 • βεβαιώθηκαν –227– παραβάσεις, εκ των οποίων:
 • 216– για μη χρήση μάσκας,
 • 4– σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων,
 • 2 για περιορισμό μετακίνησης,
 • -2– για εξυπηρέτηση πελατών σε καταστήματα χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,
 • 2– σε πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών και
 • 1– για αναπαραγόμενη μουσική σε κατάστημα.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις συλλήψεις και τις αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων-επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν όλες στο νομό Λάρισας, ως ακολούθως:

 • Την 21-01-2022 τις μεταμεσονύχτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Κιλελέρ, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί στο εσωτερικό -2- πελάτες, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών, παραβιάζοντας παράλληλα το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.

Την 22-01-2022 το βράδυ στη Λάρισα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας καθήμενους πελάτες και να έχει θέσει σε λειτουργία εντός του καταστήματος στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και αποσπώμενα ηχεία.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες.

Την 22-01-2022 το βράδυ στην Ελασσόνα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου και να έχει επιτρέψει την είσοδο σε ένα άτομο, χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών διαδικτύου.

Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ και αναστάλθηκε η λειτουργία της επιχείρησης για -15- ημέρες.

 • Την 28-01-2022 το βράδυ στη Λάρισα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, από κοινού με κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας, κατελήφθη να εξυπηρετεί σε κλειστό εξωτερικό χώρο του καταστήματος πελάτες, εκ των οποίων οι -4- στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Από το κλιμάκιο της Αρχής Διαφάνειας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -5.000- ευρώ στον ιδιοκτήτη και αναστάλθηκε η λειτουργία του καταστήματος για -15- ημέρες, ενώ βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα των -300- ευρώ στους πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο -500- ευρώ στον ιδιοκτήτη, σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ενώ στόχος των ελέγχων είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εναρκτήρια διαδικτυακή συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος κατάρτισης GEGS