Ειδήσεις

2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων – Erasmus+ KA2 – 3η συνάντηση στο Ταλίν


Πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας η 3η συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA2 με τίτλο “Sharing competencies in entrepreneurial learning, connecting theory with practice” στο οποίο συμμετέχει το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για τη διετία 2016-2018. Στο εσθονικό σχολείο «Tabasalu Gymnasium», που είναι το συντονιστικό σχολείο της σύμπραξης, συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί από τις χώρες Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Ισλανδία και Εσθονία.

Ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου σχετικά με τη χρήση και αξιοποίηση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δημιουργία και δημοσίευση ηλεκτρονικής διάλεξης (e-lecture). Οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας δημιούργησαν ηλεκτρονικά μαθήματα πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας, τα οποία περιέχουν υλικό προς μελέτη ταξινομημένο σε ενότητες και ασκήσεις αξιολόγησης διαφόρων μορφών όπως εκθέσεις, κουίζ κλπ. Το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε σε αυτό το σύστημα διαχείρισης μάθησης είναι διαθέσιμο σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επιμορφωθεί σε θέματα επιχειρηματικότητας μέσω του διαδικτύου.

Επιπλέον στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δύο γνωστές και επιτυχημένες επιχειρήσεις της Εσθονίας, στο εργοστάσιο κατασκευής πιάνου Estonia Klaverivabrik Piano Factory και στον ξενοδοχειακό χώρο περιποίησης και ομορφιάς Vihula Manor Country Club & Spa. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που ακολουθούνται στη διαδικασία παραγωγής και προώθησης των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτή τη συνάντηση το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Κυριαζής Θωμάς, Κούσση Αλεξάνδρα και Αβδελίδης Ευάγγελος.

Προηγούμενο άρθρο Ν.Δ.: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φτωχοποιούν την κοινωνία – Του Νίκου Καρδούλα
Επόμενο άρθρο Αθλητική βραδιά από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Ι.Ρ.Α. Τρικάλων