Ειδήσεις

1.675 Νέοι Αγρότες ενισχύονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας


Στην απορρόφηση του συνόλου των επιλαχόντων Νέων Αγροτών οδηγεί η  νέα αύξηση του προϋπολογισμού -κατά 5,1 εκατ. ευρώ- του Προγράμματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συνολικά ενισχύονται 1675 Νέοι Αγρότες. Μετά την τροποποιητική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο προϋπολογισμός του Προγράμματος στην Περιφέρεια  Θεσσαλίας διαμορφώνεται πλέον στα  63.282.500 ευρώ. Το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης)  και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει αναρτήσει την σχετική απόφαση  αποτελεσμάτων στον ιστότοπο της Περιφέρειας και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται  να εκδοθεί η απόφαση ένταξης.

«Με συντονισμένες ενέργειες και διεκδίκηση πετύχαμε την αύξηση του  προϋπολογισμού του Προγράμματος Νέων Αγροτών,  ώστε όλοι όσοι πληρούν τα  κριτήρια να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα. Στηρίζουμε στην πράξη τους νέους ανθρώπους, στηρίζουμε την επιλογή τους να μείνουν στον τόπο τους, να καλλιεργούν τη γη, να παράγουν» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Προηγούμενο άρθρο Σχολεία Επιχειρηματικότητας της ΜΟΚΕ ΠΘ
Επόμενο άρθρο Σημαντική επιτυχία της φοιτητικής ομάδας CRTτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας