Ψεκασμός σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών


Tags |

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31-03-2016 στην Τοπική Κοινότητα Μεγάλων Καλυβίων ψεκασμός, σε εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.
Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ξεκινήσει και γίνεται από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, τους Δήμους και τους προέδρους τον Τοπικών Κοινοτήτων.
Στη σημερινή διαδικασία της κουνοποκτονίας παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων κ. Παπανικολάου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων κ. Σκούφας.
Η εφαρμογή των φαρμάκων έγινε με εκνέφωση εδάφους με σύγχρονους εκνεφωτές κοντά στις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών και με σκευάσματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΤ λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης των ανθρώπων, του οικοσυστήματος, των οικόσιτων και παραγωγικών ζώων και του περιβάλλοντος από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε σχετικά:«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων εφαρμόζει το Πρόγραμμα κουνοποκτονίας, στοχεύοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών της Π.Ε. Τρικάλων. Συνεχίζουμε τον ψεκασμό σε εστίες κουνουπιών και σε περιοχές όπου υπάρχουν στάσιμα νερά που μας έχουν υποδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι Δήμοι της Π.Ε. Τρικάλων».