Ειδήσεις

Το ογκολογικό κέντρο που θα δημοπρατούσε ο κ. Κουρέτας το 2024 αγνοείται και η κατάσταση των ογκολογικών στα δημόσια νοσοκομεία χειροτερεύει


Ένα χρόνο μετά τις μεγαλόστομες δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα, στις 11/6/2024, μετά απο σύσκεψη με τον δήμαρχο Λάρισας και πανεπιστημιακούς, ότι μέσα στο 2024 θα δημοπρατούσε ένα Ογκολογικό Κέντρο (δημόσιο ή ιδιωτικό;)στη Λάρισα, αυτό αγνοείται!

Παράλληλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ογκολογία (παθολογική, ακτινοθεραπευτική, χειρουργική) στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας μεγάλωσαν, την ώρα που προωθείται η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες με ασθενείς-πελάτες, ενώ η υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση βοηθούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, να κάνουν χρυσές δουλειές στο χώρο της υγείας και δη της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Ο κ. Κουρέτας, οι διάφοροι πανεπιστημιακοί και οι υπεύθυνοι για την δημόσια υγεία, αποδείχθηκε ότι φλυαρούν, υποκρίνονται, παραπλανούν και στηρίζουν την ανθυγιεινή κυβερνητική πολιτική και στον τομέα της δημόσιας υγείας και ειδικά στον τομέα της ογκολογίας.

Ο λαός και οι καρκινοπαθείς χόρτασαν απο κούφιες εξαγγελίες.

Χρειάζονται σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν και υψηλής ποιότητας, οργανωμένες υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες απαιτούνται:

Αμεσες μαζικές προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων των Ογκολογικών Τμημάτων με προσωπικό μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και αξιοπρεπείς μισθούς, στελέχωση με έμπειρο στην  Νοσηλευτική Ογκολογία προσωπικό.

Πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών σε πρωϊνή λειτουργία, ιατροτεχνολογική ενίσχυση των Τμημάτων Παθολογικής και Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και των εργαστηρίων, γεωγραφική κάλυψη όλου του πληθυσμού με ογκολογικές υπηρεσίες, δημιουργία στα νοσοκομεία κατάλληλων χώρων υποδοχής, αναμονής και νοσηλείας.

Αμεση στελέχωση των νοσοκομειακών φαρμακείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και δημιουργία των προβλεπόμενων υποδομών για την ασφαλή διαχείριση από έμπειρο εκπαιδευμένο προσωπικό των κυτταροτοξικών φαρμάκων και των βιολογικών παραγόντων.

 

Προηγούμενο άρθρο Το προτεινόμενο ωράριο του πενθημέρου που θα ισχύσει έως και το Σάββατο 23 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Ετοιμότητα λόγω του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για την Τετάρτη 30 Ιουλίου