Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ


Tags |

5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων: Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων θα είναι και φέτος εκεί. Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας με ενημερωτικά φυλλάδια και υλικό με πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου. Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά, να πληροφορηθείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να βοηθήσετε στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, και να πάρετε ενεργό μέρος στην Καμπάνια του Κέντρου : «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

To Κέντρο Συμβουλευτικής, απευθύνεται σε γυναίκες θύματα βίας αλλά και σε όσες έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή αποκλεισμού ή είναι θύματα έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων- όπως μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, άπορες, ΑμεΑ, άνεργες -και επιθυμούν να λάβουν δωρεάν, κοινωνική, ψυχολογική ή νομική στήριξη.

Ο ρατσισμός-και η βία-απ’ όπου και αν προέρχεται με όποιο αποδέκτη και αν έχει σε όποια μορφή και αν εμφανίζεται, είναι υπόθεση που αφορά όλους και όλες. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί για την ανοχή της κοινωνίας απέναντι σε ακραίες φωνές που προάγουν τη βία και τις διακρίσεις. Διακρίσεις λόγω φύλου, φυλής, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, σεξουαλικών προτιμήσεων κλπ. Καλούμε όλους όσους εργάζονται προς αυτό το σκοπό αλλά και όσους θέλουν να κάνουν την αρχή, να περάσουν από το φεστιβάλ για να ανακαλύψουν πως όλα είναι αλληλένδετα και πώς όλοι ΜΑΖΙ «αναπνέουμε ελεύθερα».

Συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, κ.ά, μας περιμένουν 7 και 8 Ιουλίου στο Πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.