Τοποθέτηση του Θανάση Λιούτα στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας


Tags |

Επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας τοποθετήθηκε ομιλητής ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας. Στην ομιλία του ο ίδιος τόνισε την αποφασιστική και αποτελεσματική στρατηγική που από την πρώτη στιγμή ακολούθησαν και ακολουθούν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ πάνω στον τομέα της δημόσιας υγείας και ειδικότερα κατά την πανδημική κρίση.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής επιπρόσθετα τόνισε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας πάνω στον τομέα της δημόσιας υγείας αποσκοπεί στη διόρθωση στρεβλώσεων που διαχρονικά ταλάνιζαν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

«Πολιτική που έχει ως στόχο τη θωράκιση των δημόσιων δομών υγείαςκαι του συνόλου του ιατρονοσηλευτικού μας προσωπικού και όλων των εργαζομένων σε αυτές. Στρατηγική που έχει ως στόχο να μεταβεί η δημόσια υγεία της χώρας μας σε μια νέα εποχή. Στην εποχή των ποιοτικών και αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας και στην καλύτερη δυνατή περίθαλψη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια στρατηγική που αποσκοπεί στο να προσελκύσει τους επιστήμονές μας και να αντιστρέψει αποφασιστικά το braindrain”.

Ειδική μνεία στη συνέχεια έκανε ο Θανάσης Λιούτας πάνω στις νέες διατάξεις που εισήχθησαν για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Συγκεκριμένα ο ίδιος υπογράμμισε ότι, «Με το παρόν νομοσχέδιο εισάγονται ρυθμίσεις αναφορικά με τη δωρεά οργάνου από δότη προς ασθενή, με τον οποίο διατηρεί προσωπική σχέση, είτε υφίσταται, είτε όχι ιστοσυμβατότητα των μοσχευμάτων. Στην περίπτωση της μη συμβατότητας, ο ασθενής προτάσσεται στην κατάταξη στο σχετικό εθνικό μητρώο.Το παραπάνω πρόκειται για μια πολιτική ουσιαστικής σημασίας, καθώς γίνονται τα απαραίτητα βήματα για την ενίσχυση της κουλτούρας στο να γίνει κάποιος δότης. Πρόκειται για την κουλτούρα αλληλεγγύης και βοήθειας, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, επιπλέον,ο Τρικαλινός Βουλευτήςευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν και δίνουν έναντι του Κορωνοϊού. «Αγώνας που λαμβάνει πλέον και μια νέα αποστολή, εκείνη της αποτελεσματικής υλοποίησης του σχεδίου για τον εμβολιασμό».

«Ο αγώνας που δόθηκε και δίνεται αναδεικνύει τις σημαντικές περγαμηνές γνώσεων, ικανοτήτων και το μεγάλο απόθεμα ψυχής που έχουν όλοι όσοι υπηρετούν, από κάθε θέση, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας. Είμαστε όλοι περήφανοι», δήλωσε συγκεκριμένα ο Θανάσης Λιούτας.