Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων


Tags |

Το  Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων με την μακρόχρονη και δημιουργική πορεία του συνεχίζει να πρωτοπορεί στις πολιτιστικές δραστηριότητες και να υπηρετεί υπεύθυνα την μουσική εκπαίδευση με το  έμπειρο διδακτικό του προσωπικό. Οι εγγραφές ξεκίνησαν για το σχολικό έτος 2016-2017. Τα μαθήματα αρχίζουν 1 Οκτωβρίου 2016 .

Λειτουργούν τα τμήματα

Μουσική προπαιδεία : απευθύνεται  σε μαθητές  4-8 ετών που μετά  τη  βασική εκπαίδευση  κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ικανότητές τους.

Ομαδικά τμήματα : Βιολιού, φλογέρας, ντράμς,  αρμονίου, πιάνου.   

Σχολές Οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων  (βιολί, βιολοντσέλο), πνευστών (φλάουτο , τρομπέτα , τρομπόνι, Ευφώνιο, κλαρινέτο, σαξόφωνο ),  ντράμς  και αρμονίου.

Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό τραγούδι.

Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών: Λειτουργούν τα τμήματα  Ενοργάνωσης πνευστών , Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Σύνθεσης.

Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: τμήμα μπουζουκιού,  κλαρίνου, βιολιού.

Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της  μουσικής διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα  Δωρεάν   (  Θεωρία, Σολφέζ, υποχρεωτικό Αρμονίας, Ιστορία της μουσικής, μορφολογία, Χορωδία υποχρεωτικό πιάνο, ενοργάνωση , μουσική δωματίου κ.λπ.  )

Τίτλοι σπουδών :  Τα πτυχία και τα διπλώματα στις αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που απονέμονται στους  αποφοιτήσαντες  σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής.

Βραβεία – διακρίσεις:  σπουδαστές,  του Ωδείου βραβεύονται κάθε χρόνο σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς , επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης από το Ωδείο εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι αυστηρά ατομικά.

Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα της  μουσικής διδάσκονται σε ολιγομελή τμήματα  Δωρεάν   ( Θεωρία, Σολφέζ, υποχρεωτικό Αρμονίας, Ιστορία της μουσικής, μορφολογία, Χορωδία υποχρεωτικό πιάνο, ενοργάνωση , μουσική δωματίου κ.λπ. )

 

Ειδικές παροχές 

 

Εκπτώσεις διδάκτρων ( στο δεύτερο παιδί 15% έκπτωση  στο  τρίτο παιδί 20%  έκπτωση)

Πολύτεκνες οικογένειες  50%  και 60% έκπτωση

Μονογονεϊκές οικογένειες 30% έκπτωση

Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα ( στο όργανο της φιλαρμονικής) οι σπουδαστές που συμμετέχουν στη Φιλαρμονική ως ενεργά μέλη

Εκπτώσεις διδάκτρων σε φοιτητές Πανεπιστημίων  30 % έκπτωση

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( Βύρωνος 32)

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας :

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή

8.00  – 16.00

Δ/νση : Βύρωνος 32    τηλ.: 24310-76620

Email: dimodeiotrik@yahoo.gr

web site www.dotrik.gr