Συνέντευξη του Κώστα Σκρέκα στη Realnews


Tags |

Σε πρόσωπο των ημερών για τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης αναδεικνύεται ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει αναδείξει σειρά ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία της Κυβέρνησης και την καθημερινότητα των πολιτών.

Αυτή τη Κυριακή φιλοξενήθηκε ολοσέλιδη συνέντευξή του στην εφημερίδα  Realnews  και μίλησε για όλους και για όλα. Την αξιολόγηση και το αίτημα της Ν.Δ. για προσφυγή στις κάλπες, τη πολιτική συμμαχιών της Ν.Δ. και την Κυβερνητική πρόταση που καταθέτει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά:

Συνέντευξη Κώστας Σκρέκας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ

 

 

-Κύριε Σκρέκα η αξιολόγηση φαίνεται πως κλείνει. Παρόλα αυτά η ΝΔ επιμένει στις πρόωρες κάλπες.

 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ΝΔ δε ζητάει εκλογές επειδή δεν κλείνει η αξιολόγηση. Ζητάει εκλογές  γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαλύει τη χώρα, τον παραγωγικό ιστό, ότι υγιές έχει απομείνει,  χάνεται και οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση. Η Κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και δεν υπάρχει καμία χωρίς στόχευση ούτε στρατηγική. Κάθε μέρα βλέπουμε και μια νέα απόφαση φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και κάθε μέρα είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να δικαιολογηθούν οι αποτυχίες της Κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται στρατηγική, πρόγραμμα, σταθερότητα και όχι να κλείσει απλά και όπως-όπως η αξιολόγηση.

 

-Δεν ανησυχείτε όμως μήπως το αίτημα αυτό χάσει έδαφος, αφού όλα δείχνουν πως ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα έχει απώλειες όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας.

 

Το αίτημα της ΝΔ θα γίνεται επιτακτικότερο όσο χειροτερεύει η κατάσταση και όσο δεν αλλάζει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η οικονομία βρίσκεται σε ένα συνεχόμενο τέλμα που θα κρατήσει όλο το 2017 για τα καλά και ενδεχόμενα να συνεχιστεί και το 2018. Το 2014 η Νέα Δημοκρατία κατάφερε η Ελληνική οικονομία να γράψει θετικό πρόσημο, να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη. Τώρα, το 2017, μετά από δύο χρόνια ολέθριας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βυθιζόμαστε και πάλι. Η αβεβαιότητα έχει ξαναγυρίσει στην Ελληνική κοινωνία που δυστυχεί. Οι Έλληνες φτωχοποιούνται και χάνουν την ελπίδα τους.

Δε βλέπω με ποιο τρόπο μπορούμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, πέρα από μία πολιτική αλλαγή.

 

 

Η ΝΔ τι διαφορετικό θα έκανε για να κλείσει τη διαπραγμάτευση;

 

Η Νέα Δημοκρατία δε θα είχε αφήσει τα πράγματα να φθάσουν σ’ αυτό το σημείο. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όχι η διαπραγμάτευση. Η χώρα θα είχε γλιτώσει από πολλές περιπέτειες αν η Κυβέρνηση δεν ακολουθούσε τη φορομπηχτική πολιτική που διώχνει επενδύσεις και πτωχεύει αυτές που έχουν απομείνει. Καμία πρωτοβουλία για εκσυγχρονισμό του κράτους, η κρατική μηχανή έχει βαλτώσει, οι επενδύσεις είναι κολλημένες και όλοι περιμένουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Εαν η κυβέρνηση καταφέρει μαζί με την αξιολόγηση, να πάρει την ποσοτική χαλάρωση και την ρύθμιση του χρέους δεν θα είναι στην σωστή κατεύθυνση;

 

Ένα καλό μέτρο που θα το είχαμε κερδίσει ως Ελλάδα από την άνοιξη του 2015,  αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε «ρίξει», με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, δεν καλύπτει την καθημερινή καταστροφή που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανεπάρκεια, τις λάθος επιλογές, τις αριστερές εμμονές και τις χρεωκοπημένες ιδεοληψίες.

-Η κυβέρνηση μάλλον θα φέρει σε δυο διαφορετικές ψηφοφορίες τα μέτρα και τα αντίμετρα, για να σας “εκθέσει “, αφού έχετε ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσετε ολο το δημοσιονομικό πακέτο.

 

Ο κόσμος τους έχει καταλάβει πια και δεν τους πιστεύει. Έχει καταλάβει ότι τα αντίμετρα είναι ακόμη μια τεράστια κοροϊδία που δεν πείθει πια κανένα. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζοντας την κυβέρνηση που διαλύει τη χώρα. Το success story του κ. Τσίπρα έχει καταρρεύσει και οι πολίτες έχουν καταλάβει καλά στο πετσί τους τη διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα.

 

-Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του καταθέτουν προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές όπως οι πρόσφατες για τα εξοπλιστικά και την υγεία σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα κακώς κείμενα προηγούμενων κυβερνήσεων. Τι λέτε;

 

Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα στο φως, αλλά για όλους, όχι επιλεκτικά και όχι για συγκάλυψη και αποπροσανατολισμό των πολιτών. Οι Εξεταστικές Επιτροπές πρέπει να εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, να διερευνούν γεγονότα και να τεκμηριώνονται με σαφήνεια και  επιχειρήματα. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να καταθέσει δύο προτάσεις σύστασης Εξεταστικών Επιτροπών που ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Η ΝΔ καταγγέλει την κυβέρνηση για διάλυση, ακόμα και ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν είστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων ως κόμμα;

 

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του οδηγούν την ΔΕΗ στην απαξίωση και την διάλυση. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σχεδίασε, συμφώνησε με τους θεσμούς  και εφάρμοσε ένα σχέδιο χρεωκοπίας της ΔΕΗ. Γι’ αυτό θα έρθει η ώρα που θα δώσει εξηγήσεις.

 

Η ΔΕΗ οδηγήθηκε σε απώλεια του 80% της χρηματιστηριακής της αξίας σε σχέση με το 2014: από 2,5 δις που αποτιμούνταν το καλοκαίρι του 2014 σήμερα η χρηματιστηριακή της αξία είναι μόλις 600 εκ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα εκτοξεύτηκαν στα 2,6 δις ευρώ και τα χρέη σε όλους (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγούς ΑΠΕ, προμηθευτές) αυξάνονται.

Το δίλλημα που πρέπει να απαντήσουμε ως πολιτεία είναι: να αφήσουμε τη ΔΕΗ να καταρρεύσει και μαζί να καταρρεύσουν περασμένες πολιτικές ή να αλλάξουμε τις πολιτικές για να διασώσουμε τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό κλάδο συνολικά.

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει το πρώτο γιατί έτσι πιστεύει ότι διασώζει το κόμμα του και αποφεύγει το πολιτικό κόστος. Αλλά τελικά το τεράστιο πραγματικό κόστος αν καταρρεύσει η ΔΕΗ θα το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία επιλέγουμε το δεύτερο. Κόντρα στο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις και  προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμβάλουν σε έναν βιώσιμο ενεργειακό κλάδο, που θα διασφαλίσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες δουλειές.

 

 

-Η Κατερίνα Παπακώσταπρόσφατα αντικαταστάθηκε στον τομέα υγείας, ουσιαστικά λόγω των αιχμών της για τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή και την εξεταστική για την υγεία. Τι λέτε;

 

Σέβομαι απόλυτα όλα τα στελέχη που έχουν συνεισφέρει με τους αγώνες τους σημαντικά στην διαχρονική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για μια καλύτερη Ελλάδα. Ο αντίπαλος όμως είναι απέναντι και προκαλεί μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για την επιλογή των τομεαρχών και οφείλουμε όλοι ενωμένοι να τον στηρίξουμε στην συνολική προσπάθεια για την ανάταξη της πατρίδας μας.