Συνάντηση Θανάση Παιδή με τον Δημήτρη Παπαστεργίου


Tags |

Με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου συναντήθηκε ο Θανάσης Παιδής.

Στο πλαίσιο της συζήτησής τους ο Θανάσης Παιδής ευχαρίστησε τον δήμαρχο Τρικκαίων για την σημαντική βοήθεια που παρείχε στους σεισμόπληκτους του Δαμάσιου, πράττοντας τα μέγιστα ώστε να τους εξασφαλίσει στέγαση σε ξενοδοχεία όπως επίσης και διατροφή κατά το πρώτο δύσκολο χρονικό διάστημα μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Παράλληλα, ο Θανάσης Παιδής ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίωνκαι στις εκλογές του 2023.

Στη συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικώνσυζητήθηκε, επίσης, ο νέος εκλογικός νόμος που πρόκειται να εφαρμοστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Πάντοτε είναι χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και εξαιρετικά επιτυχημένο δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος καταγραφεί σημαντικότατο έργο τόσο στον Δήμο Τρικκαίων, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά.

Πλέον ο συγκεκριμένος χώρος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εισέλθει σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, καθώς πρόκειται να εφαρμοστεί στις προσεχείς εκλογές το νέο εκλογικό σύστημα μέσω του οποίου θα αναδειχθούν Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές. Με τις ρυθμίσεις που εισάγονται μπαίνει επιτέλους τέρμα σε φαινόμενα ακυβερνησίας στους ΟΤΑ, όπως και σε όλες εκείνες τις στρεβλώσεις που δημιουργούσαν προσκόμματα στην καθημερινή λειτουργία Δήμων και Περιφερειών.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να επιτυγχάνονται οι κυρίαρχοι στόχοι που δεν είναι άλλοι από την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη και την άμεση προώθηση προς επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες» τονίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής