Στο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων οι πρόσφυγες


Tags |

Ο Δήμος Τρικκαίων, αναφορικά με το θέμα των προσφύγων που φιλοξενούνται σε κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων, γνωστοποιεί τα εξής:
– Η χθεσινή νύχτα κύλησε ομαλά, με τους πρόσφυγες να διαμένουν στον χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου.
– Το Γυμναστήριο προσφέρθηκε για τη νυχτερινή φιλοξενία προσφύγων, που επιδιώκουν να μεταβούν στα σύνορα της χώρα μας, κατόπιν αιτήματος του γενικού γραμματέα Πληθυσμού & Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Βασίλη Παπαδόπουλου. Αμεση ήταν η ανταπόκριση του Δημάρχου Τρικκαίων και η ομόφωνη θετική συγκατάθεση των 5 επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
– Διευθετήθηκαν ζητήματα που σχετίζονταν με την παραμονή των προσφύγων, των οικογενειών τους και των μικρών παιδιών. Συγκεκριμένα:
1. Υπήρξε άμεση συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων με την Ι.Ν. Τρίκκης και Σταγών για την παροχή κλινοσκεπασμάτων. Το ίδιο συνέβη και με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελέχη της οποίας επικοινώνησαν με τη ΣΜΥ, από την ποία εξασφαλίστηκαν πρόσθετα κλινοσκεπάσματα.
2. Το πρωί παρασχέθηκε πρωινό με την ευγενική προσφορά του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ και της ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε.
3. Ο Όμιλος Εταιρειών ΑΛΙΑΓΑΣ εξασφάλισε το πετρέλαιο για τη θέρμανση του Γυμναστηρίου
4. Οι πολίτες των Τρικάλων, οι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι καταστηματάρχες, προσφέρουν από χθες το βράδυ πλήθος προϊόντων, φαγώσιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, αποδεικνύοντας εμπράκτως τα αισθήματα αλληλεγγύης τους. Επίσης, εθελόντριες του τμήματος Τρικάλων του ΕΕΣ βρίσκονται στο σημείο.
– Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων από το πρόγραμμα «Συνεισφέρω», από την πρώτη στιγμή έχουν αναλάβει το έργο της διευθέτησης ζητημάτων, της παροχής βοήθειας, των συγκεκριμένων εργασιών που πρέπει να γίνουν, τα σχετικά με τη διανομή φαγητού, τη συνδρομή σε ανακύψαντα περιστατικά. Ταυτοχρόνως, κινητοποιούνται και οι εργαζόμενοι στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων. Η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων βρίσκεται, τόσο στο Γυμναστήριο, όσο και στα γραφεία της, για συγκέντρωση ειδών ανάγκης.
Επίσης, εργαζόμενοι του Δήμου, άλλων ειδικοτήτων, συνδράμουν, όπου παραστεί ανάγκη.
– Επισημαίνεται ότι απαιτείται ιδιαίτερα η προσφορά φαρμακευτικών ειδών και συγκεκριμένα: αντιβηχικών, αντιδιαρροϊκών, αντιβιοτικών, αντιπυρετικών, κυρίως για μικρά παιδιά.
– Το μεσημέρι θα γίνει παροχή γεύματος, που εξασφαλίστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών και τις Φυλακές Τρικάλων.
Ο Δήμος Τρικκαίων ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ όλους τους προαναφερθέντες φορείς, τους πολίτες, καθώς και όλους, όσοι ανιδιοτελώς και με σοβαρότητα συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας.
– Στον χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, η πολιτική ηγεσία του Δήμου και εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Από τογ ραφείο Τύπου