Στη Λάρισα το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων


Tags |

Σε θεσμό που προάγει την επιστημονική γνώση έχει καταστεί το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο υπό τον τίτλο: «Ανάπτυξη κλινικών περιπτώσεων θρόμβωσης και λήψη θεραπευτικών αποφάσεων», που διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θρόμβωση και Αντιθρομβωτική Αγωγή» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αποστολή του ΠΜΣ, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Μιλτιάδη Ματσάγκα, είναι να καλλιεργεί και να προάγει με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα, την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στον προληπτικό έλεγχο, τη διάγνωση και θεραπεία της θρόμβωσης, αλλά και στην ενδελεχή γνώση των διάφορων αντιθρομβωτικών φαρμάκων, στη χρήση τους και στην αντιμετώπιση των επιπλοκών τους.

To Εκπαιδευτικό Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 (16:00 – 20:00) και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 (09:00 – 18:00), στο ξενοδοχείο Divani Palaceστη Λάρισα.

Η θρόμβωση σε όλες της τις μορφές, αρτηριακή και φλεβική, αποτελεί ένα μεγάλο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα και μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Επιπλέον, εμπλέκεται σε πλήθος άλλων παθήσεων και απασχολεί πολλές ιατρικές ειδικότητες στην καθ’ ημέρα πράξη.

Κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου θα γίνει αναφορά σε ποικίλες καταστάσεις που προκαλούν θρόμβωση, καθώς και του βέλτιστου τρόπου αντιμετώπισής τους.

Διακεκριμένοι ομιλητές έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στο επιστημονικό πρόγραμμα, ενώ το Σεμινάριο συγκεντρώνει και φέτος το ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών υγείας.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και πραγματοποιείται στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.e-myrtaly.gr/gr/master-thrombosis