Σκέψεις και αισθήματα για την παράσταση της Πειραματικής Σκηνής


Tags |

Η άνθιση και η καρποφορία προϋποθέτουν σπορά, φροντίδα υπομονή κι αγάπη. Με προσπάθεια, κόπο και πάθος η δημιουργία μπορεί να δώσει καρπούς εύγεστους και άνθη πολύχρωμα.
Το Δημοτικό μας Θέατρο είναι πλέον ένα μεγάλο δέντρο που έχει απλώσει τις ρίζες του μέσα στην πόλη. Ο άνεμος της δημιουργίας συμπαρασύρει τους σπόρους του, που φυτρώνουν νέους χώρους, και δημιουργούν ένα πολιτισμικό περιβόλι. Τα δέντρα και οι κλώνοι τους ανθίζουν δημιουργικούς καρπούς, γεμάτους δύναμη, ενέργεια και ζωή.
Με ιδιαίτερη προσοχή το φροντίζουμε, για να συνεχίζει να αναπτύσσεται. Από τα μικρά του φυτώρια, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, το θεατρικό εργαστήρι για τους νέους, την πειραματική σκηνή, έως την επαγγελματική σκηνή με επίκεντρο τους νέους καλλιτέχνες.
Παράλληλα στο Δημοτικό Θέατρο η καλλιτεχνική δημιουργία συνδιαλέγεται με χώρους μνήμης και πολιτισμού της πόλης. Ο Μύλος Ματσόπουλου αποτελεί το βασικό στέκι διαλεκτικής της ιστορίας με τον πολιτισμό και την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Σήμερα η Πειραματική Σκηνή συνομιλεί με δύο ακόμη χώρους μνήμης και πολιτισμού, τον εργοταξιακό- βιομηχανικό χώρο της ΚΟΜΔΕ (Κέντρου Οχημάτων Μηχανημάτων Δημοσίων Έργων) και το Λαογραφικό Μουσείο και την Πινακοθήκη του Μάρκελου.
Συνάμα η ποίηση του Λόρκα, ποίηση ζωής, μεστή και θεατρική, αγγίζει στοιχεία μνήμης, πόνου και χαράς, εργασίας και ζωής, μέσα από νεανικές γυναίκειες μορφές της πόλης.
Ενδιαφέρουσα η σύνθεση και σύνδεση, με συγκέντρωση και προσοχή παρουσιάζεται συναρπαστικό το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, γεμάτο πάθος και ήθος, ερωτισμό και μυσταγωγία.
Ένα ανοιξιάτικο θεατρικό μπουκέτο ομορφιάς, ποίησης, μνήμης και προσοχής.

Στέφανος Νταλάσης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Πληροφορείς: Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, από την Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου. Πρεμιέρα Σάββατο 9 Απριλίου και ώρα 21.00. Επόμενες παραστάσεις 10,16,17,23,24/4 και 2,3,6,7/5. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 5 ευρώ (φοιτητικό- ανέργων) Πληροφορίες –κρατήσεις θέσεων 6986 652425.