Σημαντική συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας


Tags |

Σημαντική συνεργασία ξεκινά μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας (ΑΕΙ-ΤΕΙ) και των υγειονομικών μονάδων της Λάρισας. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η προώθηση της Ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και της Καινοτομίας της Υγείας στις υγειονομικές μονάδες της Λάρισας και αμέσως μετά στα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας αρμοδιότητας 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, καθώς και τα άλλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με πρωτοβουλία του διοικητή του κ. Παναγιώτη Νάνου, συμμετείχαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πετράκος, ο αντιπρύτανης κ. Μαμούρης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Γούλας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Στεφανίδης. Εκ μέρους των Νοσοκομείων ήταν και οι αναπληρωτές διοικητές κ. Λιόλιος και η κ. Χαλιβέρα, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κ. Φεζουλίδης, ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Σακκάς, ενώ τα πρακτικά της συζήτησης κράτησε η κ. Αλαμανταριώτου, υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας & Καινοτομίας του ΠΓΝΛ.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας και ο σχεδιασμός δράσεων για την βελτίωση της Ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και η ανάπτυξη της Καινοτομίας στα Νοσοκομεία της Λάρισας. Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει αυτά τα θέματα να υποστηριχθούν με επιστημονικό προσωπικό και άλλους πόρους και συμφώνησαν στη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και στην συμμετοχή στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης των Νοσοκομείων.

Επίσης συμφωνήθηκε στον τομέα της Ποιότητας της Υγείας η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού προτύπου για την πιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με προτεραιότητα εφαρμογής το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις για την Διοίκηση Ολικής Ποιότητας για τα υγειονομικά στελέχη.

Για την Καινοτομία αποφασίστηκε η σύνταξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εναλλακτικής διαχείριση των νοσοκομειακών απορριμμάτων με στόχο την μείωση του κόστους την αξιοποίηση αυτών μέσω της κυκλικής και κοινωνικής οικονομίας. Επίσης, η σύνταξη μελετών και εφαρμογή καινοτόμων ιδεών στα Νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς και η συμμετοχή σε ανάλογα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή σε επιστημονικές εκδηλώσεις με πρώτη την Ημερίδα για την Ποιότητα και Καινοτομία στα Νοσοκομεία της Λάρισας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. 

Απώτερος στόχος είναι τα Νοσοκομεία της Λάρισας να αποτελέσουν ερευνητικό πεδίο όπου θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται καινοτόμες πρακτικές για τον τομέα της Υγείας, προκειμένου αυτές να υιοθετηθούν και από άλλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.

 

 

   

ΛΑΡΙΣΑ 8/9/2016

   

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ – Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

«ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΛΛΕΙΟ»

 

                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΝΟΣ