Πρότυπο στις δράσεις κουνουποκτονίας η Π.Ε. Τρικάλων


Tags |

Για μία ακόμη χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ξεκινά έγκαιρα το πρόγραμμα κουνουποκτονίας, με στόχο την διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι οι κατάλληλες για να ξεκινήσει το πρόγραμμα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας ανέλαβαν δράση, με ειδικά συνεργεία να βρίσκονται στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου και να προχωρούν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Ασφαλώς, για την υλοποίησή του έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και προφύλαξη των εργαζομένων, ενώ τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται έχουν επιλεχθεί με αυστηρά κριτήρια και έχουν εγκριθεί από όλους τους αρμόδιους οργανισμούς.

Ασφαλώς, σημαντικό ρόλο για την επιτυχία και την ασφαλή υλοποίηση του προγράμματος παίζει η εμπειρία του προσωπικού που το έχει αναλάβει και ακολουθεί κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές με την ίδια μέθοδο, αυτή της προνυμφοκτονίας (καταπολέμησης των κουνουπιών όσο ζουν ως προνύμφες στο νερό).

Σε δήλωσή του για την εκκίνηση του προγράμματος ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σημειώνει πως «και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ξεκίνησε έγκαιρα την υλοποίηση του προγράμματος της κουνουποκτονίας, με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς τις δράσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής, πιστεύοντας πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Για μία ακόμη χρονιά θέλω να καλέσω τους Δήμους, αλλά και τους πολίτες, να συμμετέχουν και αυτοί στην αντιμετώπιση του φαινομένου, ασφαλώς στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα».

Άλλωστε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έχει σταθεί ιδιαίτερα στην σημασία αυτών των προγραμμάτων για την δημόσια υγεία, αλλά και την οικονομία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας εντολή κάθε χρόνο η Θεσσαλία να αποτελεί πρότυπο για αυτές τις δράσεις.

Να σημειωθεί πως η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, τους Δήμους του νομού και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.