Πρόγραμμα Δημοτικού Κιν/γράφου στον Μύλο Ματσόπουλο


Tags |

Από την Πέμπτη θα προβάλλεται στην αίθουσα  του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο, η ταινία Amerika Square. Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 20.00 & 22.15.  Την Κυριακή δυο προβολές προβολή, στις 20.00. και στις 22.15. Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090, facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Πάπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνη, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Ξένια Ντάνια

Ο Τάρεκ, πρόσφυγας από τη Συρία, βρίσκεται με τη δεκάχρονη κόρη του στην Ελλάδα με σκοπό να μεταβεί στη Γερμανία. Με τη βοήθεια του Χασάν, ενός διακινητή μεταναστών, καταστρώνουν το σχέδιο εξόδου από την Ελλάδα με πλαστά διαβατήρια. Ο Μπίλλη, ένας rock n` roll σαραντάρης, ιδιοκτήτης μπαρ στην πλατεία Αμερικής, έχει βαλτώσει με τη μοναχική ζωή του.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:

Σκηνοθετικός ρεαλισμός, ζωντανοί χαρακτήρες και γνωστές αλήθειες συνθέτουν ένα πολυδιάστατο, αλλά σεναριακά κοινότοπο στιγμιότυπο της σύγχρονης αθηναϊκής καθημερινότητας. Διπλά βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και υποψήφιο για έξι Ίριδες της Ελληνικής Ακαδημίας. Χρ. Μήτσης –Αθηνόραμα.

Αποφεύγοντας τις εύκολες κρίσεις και την απλοϊκή ηθικολογία, η Πλατεία Αμερικής είναι μια μοντέρνα ηθογραφία με πολιτικό φορτίο και καθαρό βλέμμα. Οι αντιθέσεις είναι εύστοχες, οι συμβολισμοί αφομοιωμένοι και μόνο στο τρίτο μέρος το ζόρικο μονοπάτι της διαφυγής εκτελείται κάπως βεβιασμένα. Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος LiFO

 

ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

CINE –ΜΥΛΟΣ

στο Μύλο Ματσόπουλου

Τηλ. 24310 20090

https://cine-mylos.blogspot.com

facebook/Δημοτικος Κινηματογραφος Τρικαλων

από Πέμπτη 20 Απριλίου

Amerika Square

Πολυδιάστατο στιγμιότυπο της σύγχρονης αθηναϊκής καθημερινότητας.

μια μοντέρνα ηθογραφία με πολιτικό φορτίο και καθαρό βλέμμα

Διπλά βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και υποψήφιο

 για έξι Ίριδες της Ελληνικής Ακαδημίας

Ώρες προβολών καθημερινά (εκτός Δευτέρας)

20.00 & 22.15.

Την Κυριακή δυο προβολές προβολή, στις 20.00. και στις 22.15

Γενική είσοδος 5 €, φοιτητικά –μαθητικά- ανέργων 4 €