Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης


Tags |

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Καλεί τους εγγεγραμμένους ανέργους στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) με ενεργή κάρτα ανεργίας ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο έργο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» στο πλαίσιο της δράσης: «SUB2: Οριζόντια προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες (Horizontalupskilling/reskillingprogramstotargetedpopulations) – Δράση 16913».  Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει επιτυχώς Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα αποκτήσει πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν υποχρεωτική δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στις πόλεις: Βόλο, Καρδίτσα, Λαμία, Λάρισα, Τρίκαλα.

Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων. Ηδιαδικασίας της υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 27/7/2022.Αρχικά, συμπληρώνεται η αίτηση και σε δεύτερη φάση πραγματοποιείται η επιλογή του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα learning@uth.gr ή 2421006366 & 2410684752