Παρουσίαση του βιβλίου Θεός και Κεφάλαιο το Σάββατο στα Τρίκαλα


Tags |

Το Σάββατο 21 Μαΐου στις 8,30 μ.μ θα παρουσιαστεί στην πόλη μας το βιβλίο Θεός και Κεφάλαιο, του Κώστα Λάμπου.  Πρόκειται για ένα δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και  εξουσίας. Ο Κώστας Λάμπος Δρ. Οικονομικών Επιστημών, δίδαξε στο Παν/μιο Μακεδονίας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο ΤΕΙ Αθηνών, ενώ έχει συγγράψει αρκετά βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα ελληνικά, στα γερμανικά και στα αγγλικά.
Σύμφωνα με τον κ. Λάμπου το βιβλίο αυτό  απευθύνεται σε θρησκευόμενους και μη που αγωνιούν και αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά και δούλους. Για τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ευημερίας και της ειρήνης. Ένα βιβλίο που στοχεύει στο να χτιστεί η  ζωή μας πάνω στη λογική, την επιστήμη, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ισοκτησία και την ισοκατανομή, στη μορφή της άμεσης δημοκρατίας με περιεχόμενο την αταξική κοινωνία, στην προοπτική ενός οικουμενικού ουμανιστικού πολιτισμού.

Για το βιβλίο παρουσιάζουν οι:  Σωκράτης Βασιλάκος, Γεωπόνος- συγγραφέας, Αριστοτέλης Τσόγκας, Γεωπόνος, Ραδιοφωνικός παραγωγός και ο συγγραφέας Κώστας Λάμπος

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Βιβλία του συγγραφέα:

“Abhaengigkeit und fortgeschrittene Unterentwicklung darkestellt am Beispiel der Landwirtschaft Griechenlands”, R.G. Fischer Verlag, Frankfurt am Main 1981 – “Εξάρτηση, προχωρημένη υπανάπτυξη και αγροτική οικονομία της Ελλάδας”, Αιχμή,1983 – “Συνεταιρισμοί και ανάπτυξη” (Kοχλίας, 1986, Ηλίανθος, 1996 και Δαρδανός-Τυπωθήτω, 2000 – “Από την κρίση στην υπέρβαση του ελληνικού περιφερειακού καπιταλισμού”, Αιχμή, 1988. – “Συντεταγμένες εθνικής αγροτικής αγροτικής ανασυγκρότησης”, Ηλίανθος, 1991. – “Εισαγωγή στον οικονομικό προγραμματισμό”, Ηλίανθος, 1996. – “Η ζεύξη Ρίου Αντιρρίου και οι εχθροί της ανάπτυξης”, Αθήνα 1992 και 1993 – “Αμερικανισμός και παγκοσμιοποίηση. Οικονομία του φόβου και της παρακμής”, Παπαζήσης, 2009. – “Άμεση δημοκρατία και αταξική κοινωνία: Η μεγάλη πορεία της ανθρωπότητα προς την κοινωνική ισότητα και τον ουμανισμό”, Νησίδες, 2012. – “Ποιος φοβάται το υδρογόνο: Η επανάσταση του υδρογόνου, η ελεύθερη ενέργεια και η απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα και την καπιταλιστική βαρβαρότητα”, Νησίδες, 2013.