Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Μια πρωτότυπη δανειστική Βιβλιοθήκη


Tags |

Ένα αναξιοποίητο πετρόχτιστο όμορφο περίπτερο, στην  πλατεία της Καλλιπεύκης και  στα 1050 μέτρα στη μασχάλη του Ολύμπου, μετατράπηκε σε Δανειστική βιβλιοθήκη. Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  στο ιδρυτικό του ΦΕΚ, ανάμεσα στους στόχους του προβλέπει και δημιουργία βιβλιοθηκών. Έτσι η Πρόεδρος του Τμήματος και Διευθύντρια του Εργαστηρίου, καθηγήτρια κ. Τασούλα Τσιλιμένη, πρότεινε στον Μορφωτικό Σύλλογο της Καλλιπεύκης που είχε την ευθύνη του περιπτέρου, την μετατροπή του σε δανειστική βιβλιοθήκη. Η συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων έχει παρελθόν, αρκεί να θυμίσει κανείς την διοργάνωση του «Φεστιβάλ Αφήγησης» που διοργάνωνε επί χρόνια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Καλλιπεύκη.

Τα πρώτα βιβλία που τοποθετήθηκαν στα ράφια για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης ανέρχονται σε 200 περίπου, αφορούν παιδιά και εφήβους κυρίως, τα οποία πρόσφερε η κ. Τσιλιμένη, από προσφορές «τιμής ένεκεν» που διάφοροι εκδοτικοί οίκοι της αποστέλλουν, καθώς είναι μέλος της επιτροπής κρατικών βραβείων παιδικού/εφηβικού βιβλίου. Τα βιβλία αναμένεται να αυξηθούν καθώς ήδη έχουν προσφερθεί τρία κιβώτια από τον Νικόλαο Παντελίδη, προσφορά των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 19:30 έγιναν τα εγκαίνια με σύντομες αναφορές από την πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου, φιλόλογο κ. Βούλα Παπαδόντα και την Πρόεδρο του ΠΤΠΕ του Παν. Θεσσαλίας κ. Τσιλιμένη και στη συνέχεια με ακροατήριο 20 και πλέον παιδιών/εφήβων έγιναν αναγνωστικές δράσεις από την Ρούλα Πασχάλη, μέλος του Δ.Σ. και τον Στέλιο Παπαδόντα.
Το ωράριο λειτουργίας σημειώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Σάββατο 19:00 – 22:00 και Κυριακή πρωί 11:00 – 13:00