Παιδαγωγικές συνθήκες πλέον για 4 νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα


Tags |

Αμεσες λύσεις για τέσσερα νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα. Με τη σημερινή υπογραφή για την ανέγερση δύο διδακτηρίων για νηπιαγωγεία, ο Δήμος Τρικκαίων επιλύει σημαντικά προβλήματα χωροθέτησης στην πόλη των Τρικάλων.
Το νέο 22ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων και το νέο 8ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, μόλις ολοκληρωθούν, θα λειτουργήσουν για τα Νηπιαγωγεία 22ο, 8ο, 25ο και Αγίου Νικολάου. Σε αυτά τα σχολεία, τα νήπια έρχονται σε επαφή με τη μάθηση και τα τη γνώση σε κτήρια που φιλοξενούνται σε πυλωτές ή ισόγεια ή ημιώροφους πολυκατοικιών. Εκτός του ότι ο Δήμος Τρικκαίων ξοδεύει χρήματα για τα ενοίκια, το σημαντικότερο είναι η τήρηση των παιδαγωγικών κατευθύνσεων για την κρίσιμη αυτή ηλικία κάθε ανθρώπου. Ετσι, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να υπογράφει σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 τις συμβάσεις για το νέο 22ο και το νέο 8 νηπιαγωγεία, σε 15 μήνες δίνεται η δυνατότητα μεταστέγασης των νηπίων.
Το μεν 22ο Νηπιαγωγείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο κοντά στην πλατεία Βουβής (χρησιμοποιείται μόλις το ¼ από τον υπάρχοντα χώρο). Το δε 8ο Νηπιαγωγείο, σε οικόπεδο πλησίον του 1ου ΕΠΑΛ. Ετσι, τόσο τα νήπια στην περιοχή κοντά στην πλατεία Βουβής, όσο και αυτά στην ευρύτερη περιοχή από τη ΔΕΗ μέχρι τα βορειοανατολικά όρια της Μπάρας, θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υπερσύγχρονων διδακτηρίων. Σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, και τα δύο κτήρια θα είναι ισόγεια, εμβαδού 306,21 τ.μ. το καθένα, και θα περιλαμβάνουν από 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.  Θα γίνουν οι εγκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και πυρόσβεση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Για τα δύο έργα μειοδότησε η κοινοπραξία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΣΟΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με ποσοστό έκπτωσης περίπου 60% το καθένα. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 660.000 ευρώ για κάθε διδακτήριο και τα χρήματα προέρχονται από το ΕΣΠΑ, καθώς τα σχολεία έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β. «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Θεσσαλίας 2014 – 2020. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων είχε ζητήσει ομόφωνα από το 2016 την ένταξη των έργων στο εν λόγω πρόγραμμα, κάτι που έγινε τον περασμένο Μάρτιο. Αμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και πλέον, τα δύο κτήρια θα ανεγερθούν με τις σύγχρονες προδιαγραφές προς όφελος των παιδιών.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων