Ο Δ. Τρικκαίων για την διαφαινόμενη μη συνέχιση λειτουργίας τμήματος των Κοινωνικών του Δομών


Tags |

Ο Δήμος Τρικκαίων, αναφορικά με την διαφαινόμενη μη συνέχιση λειτουργίας τμήματος των Κοινωνικών του Δομών, τονίζει τα εξής:
– Οι Κοινωνικές Δομές δεν θα κλείσουν.
– Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, διατρανώθηκε η ομοφωνία των δημοτικών παρατάξεων, για την αναγκαιότητα συνέχισης των Δομών
– Ο Δήμος Τρικκαίων όλο αυτό το διάστημα, μεσούσης της κρίσης, κρατά την κοινωνία όρθια, με τη συνεργασία φορέων, πολιτών και επιχειρήσεων, τους οποίους ευχαριστεί θερμότατα.
– Κάθε χρόνο ο Δήμος Τρικκαίων  στηρίζει πλήθος Δομών: Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμος δαπανά πάνω από 1.000.000 ευρώ από ίδιους πόρους, δηλαδή χρήματα των δημοτών, για τη λειτουργία των βρεφικών, παιδικών σταθμών και άλλων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας
– Ο Δήμος Τρικκαίων καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε από την 1η Νοεμβρίου και μετά, να συνεχιστεί η λειτουργία ΟΛΩΝ των Δομών. Εξετάζει όλα τα σενάρια, ενώ θεωρεί ως πρόσφορο αυτή τη στιγμή, την αξιοποίηση του ΠΕΠ Θεσσαλίας. Δηλαδή, των χρημάτων που προέρχονται από τα ευρωπαϊκά κονδύλια και διανέμονται για κοινωνικές ανάγκες.
– Είναι εξαιρετικά σημαντικό, να συνεχιστεί η στήριξη εκατοντάδων συμπολιτών, με βάση το ευρύτατο και πρωτοπόρο – ακόμη και σε επίπεδο χώρας – πλήρες δίχτυ προστασίας των τρικαλινών που βιώνουν συνέπειες της κρίσης. Δεν υφίσταται καμία αντιπαλότητα με κανέναν άλλον φορέα της Αυτοδιοίκησης.
– Είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύεται, ότι η λειτουργία Κοινωνικού Εστιατορίου και Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων ήταν αίτημα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Θεσσαλίας, 4 και πλέον μήνες πριν τη λήξη της χρηματοδότησης των δομών αυτών
– Είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύεται, ότι η λειτουργία των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας καταγράφεται και προβλέπεται η συνέχισή της, στην ΠΕΣΚΕ Θεσσαλίας (Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης).

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων