ΟΑΣΤ : Διήμερο δράσεων μετά το πανελλαδικό συλλαλητήριο


Tags |

Με την οργάνωση της μεγάλης κινητοποίησης στην πρωτεύουσα της χώρας αποδείξαμε ότι μπορούμε, με επιτυχία, να συντονίζουμε και να κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, εναλλάσσοντας τις μορφές πάλης, ώστε να απαντάμε στις μεθοδεύσεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να υπονομεύσουν, να ξεστρατίσουν και να σταματήσουν τον αγώνα μας.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πάλη μας, να την κλιμακώνουμε όποτε κι όπως χρειαστεί, με διάφορες μορφές και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων μας.
Η αγωνιστική μας αποφασιστικότητα και ο αγωνιστικός συντονισμός με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν επέτρεψαν, μέχρι τώρα, στην κυβέρνηση να φέρει το Ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι όποτε και να φέρει αυτό το ασφαλιστικό τερατούργημα για ψήφιση θα μας βρει αγωνιστικά μπροστά της.
Δεν πρόκειται να κουραστούμε ν’ αγωνιζόμαστε. Κι ας μην κάνει το λάθος να νομίζει ότι, επειδή σε λίγο καιρό ανοίγουν οι δουλειές για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, θα παρατήσουμε τον αγώνα και θα βρει ανοιχτούς τους δρόμους να περάσει τα μέτρα εξόντωσής μας.
Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “πρόθυμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου κι ύστερα, μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”.
Η επιτυχία της μεγάλης κινητοποίησης μας γέμισε με δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουν συντονισμένα τη μάχη επιβίωσης που δίνουν, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζουν.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Τρικαλινών αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας και στη συνέχεια στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου Νίκαιας οι εκπρόσωποι των Αγροτικών συλλόγων και των χωριών τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα Τόνισαν επίσης την αποφασιστικότητα της αγωνιζόμενης αγροτιάς να αυξήσει κι άλλο την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση και να την υποχρεώσει να πάρει θέση επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Το πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και παρεμβάσεων για τις δυο επόμενες μέρες περιλαμβάνει:
• Αύριο, Τετάρτη 17 Φλεβάρη , στις 10:30πμ ,συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία Τρικάλων ,
• Πέμπτη , 18 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Λάρισας όπου είναι προγραμματισμένο «αγροτοδικείο» για παλιότερες κινητοποιήσεις μας..
Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση και όλους όσοι, με διάφορους τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε.
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε…

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων “Η Ανοιξη”
Τρίτη 16 Φλεβάρη 2016