Μουσικό Σχολείο Τρικάλων: Ημέρα της Ευρώπης και «Πράσινης Συμφωνίας» στον Δ. Τρικκαίων


Tags |

Τη συλλογική προσπάθεια για την ένταξη του Δήμου Τρικκαίων στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις της ΕΕ μέχρι το 2030 ανέδειξε και εξήγησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.  Αιτία της αναφοράς, η εκδήλωση του σχολείου με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων: του προγράμματος EPAS (Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και της  Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, σε on line σύνδεση με την ευρωβουλεύτρια κ. Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, παρούσης της αντιδημάρχου Παιδείας του Δ. Τρικκαίων Εφης Λεβέντη και στελεχών της e-trikala ΑΕ.
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας για να επιτευχθούν οι στόχοι για τις Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις. Αναφέρθηκε σε πλήθος «πράσινων» δράσεων του Δήμου (παθητικό κτήριο, φωτοβολταϊκά της ΔΕΥΑΤ, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολείων κ.α.) και έδωσε έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών.
Η κ. Ασημακοπούλου απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία των δράσεων για την ενωμένη Ευρώπη.
Νωρίτερα, η διευθύντρια του Σχολείου κ. Βασιλική Λύτρα αναφέρθηκε στα γενικά στοιχεία, ενώ τα ειδικότερα θέματα παρουσίασαν οι συντονιστές του προγράμματος κ. Ειρ. Μπεϊνά και Γ. Σιούτας. Στη συνέχεια, μαθητές/τριες παρουσίασαν το EPAS (Ε. Γραδούλα και Ν. Κολοβελώνη) και την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Χρ. Αγορίτσας και Θ. Παπαβασιλείου), αποσπώντας το χειροκρότημα. Ανώ ακολούθησε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου από κουαρτέτο εγχόρδων με έργα Μότσαρτ, Ντβόρακ, Παχάιμπελ, από τους Πρ. Κούκο, Τ. Πάβλοβιτς, Στ. Σεκέρογλου και Φ. Μουτσίκα).
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, τα στελέχη της e-trikala ΑΕ οργάνωσαν διαδραστικά παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου, ενημερώνοντας με υλικό για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», ενώ σε γευστικό επίπεδο και με μέριμνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προσφέρθηκαν εδέσματα, αντιπροσωπευτικά γεύσεων από ευρωπαϊκές χώρες, σε συνδυασμό με χορηγίες των τρικαλινών εταιρειών «Κλιάφα» και «Βιολάντα».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων