Μουσικό διήμερο από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων


Tags |

Με ένα πλούσιο μουσικό διήμερο  το  Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων του Τμήματος Πολιτισμού –Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας –Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων,  έκλεισε το σχολικό έτος 2015-2016.

Με νότες χρώματα πολύ χαρά και φαντασία γιορτάσανε οι  μαθητές του  ΔΩΤ την παγκόσμια ημέρα μουσικής την Τρίτη 21 Ιουνίου στον αύλειο χώρο.

Οι μικροί μαθητές της μουσικής προπαιδείας  αποτύπωσαν στο χαρτί τις τέσσερις εποχές του Vivaldi  με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Αθηνάς Αναγνωστοπούλου.

Η παιδική χορωδία υπό την Δ/νση τη κ. Ελένης Ζιάκα και μουσικό σύνολο του Ωδείου παρουσίασαν  ένα αφιέρωμα στον Χατζιδάκι.

Ενώ το δικό τους ρυθμικό στίγμα έδωσαν οι μαθητές της σχολής Ντράμς του καθηγητή κ. Μιχάλη Γερομίχου.

Η Δημοτική Φιλαρμονική υπό τη Δ/νση της κ. Μαίρης Μητσοπούλου παρουσίασε μια συλλογή γνωστών μουσικών κομματιών σε σύγχρονη διασκευή.

Η βραδιά έληξε με λαϊκά ακούσματα από την τάξη μπουζουκιού του κ. Νίκου Λίνου.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε η μαθητική συναυλία των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Ωδείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απονομή συγχαρητήριας πλακέτας από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε σπουδαστές του ΔΩΤ  που επανειλημμένως βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς: Νικόλαο Παππά,  Απόστολο Ηλιόπουλο, Φανή Παπαναστασίου,  Χρυσοβαλάντια Δρούγκα,  Δημήτρη Μπάρδα, Αγγελική Κουτελέκου.

Σε συνέχεια οι σπουδαστές όλων των σχολών  ενόργανης μουσικής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκφραστικά τους προσόντα.

Η βραδιά έκλεισε με ένα Gala  των   βραβευμένων σπουδαστών:  Νικόλαο Παππά,  Απόστολο Ηλιόπουλο, Φανή Παπαναστασίου στο  Πιάνο και Χρυσοβαλάντια Δρούγκα στην Κιθάρα.

Παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας  -Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Έφη Λεβέντη και η αντιπρόεδρος του μουσείου Τσιτσάνη   κ. Βασιλένα Μητσιάδη .