Με κοινωνικό αποτύπωμα η εκδήλωση του ΔΣ Νέων Δ. Τρικκαίων για τη βία κατά γυναικών


Tags |

Δύο βασικά στοιχεία χαρακτήρισαν την πρώτη δημόσια εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Τρικκαίων. Το πρώτο, ότι η εκδήλωση αφορούσε στη βία κατά γυναικών, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων. Το δεύτερο, ότι η συμμετοχή των νέων και ειδικά γυναικών, ήταν αξιοσημείωτη και σημαντική. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε – εξ αναβολής λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη – την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Ο βασικός στόχος, η ευαισθητοποίηση περισσότερων ανδρών και γυναικών για ένα ζήτημα κοινωνικό και οριζόντιο, που λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, επετεύχθη. Η εισήγηση της νομικού του Κέντρου Συμβουλευτικής κ. Ελευθερίας Τζιουβάρα αφορούσε σε όλο το πλέγμα δράσης της μονάδας, με σαφείς επεξηγήσεις και στοιχεία συνολικά και ειδικά στον νομό Τρικάλων για τη βία κατά γυναικών. Το ακριβές θέμα της εκδήλωσης είναι « Βία κατά των γυναικών: Από τα έμφυλα στερεότυπα… στην έμφυλη βία».
Στον διάλογο που ακολούθησε, τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό ειδικότερα για το θέμα, ενώ έγιναν και τοποθετήσεις. Σον συντονισμό εκ μέρους της ΕΕ του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων έκανε ο πρόεδρός της κ. Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έθεσε τα ζητήματα σχετικά με τη σημαντικότητα του θέματος.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε αυτή την πρώτη δημόσια παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, επισημαίνοντας τη βαθύτερη σημασία και την ανάγκη να αναδειχθεί το θέμα της βίας κατά γυναικών.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων (οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά, Μιχάλης Λάππας, Νίκος Σακκάς, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, η τ. αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη, ο δημοτικός σύμβουλος από τη μείζονα αντιπολίτευση Στέφανος βαβύλης), πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Τρικκαίων που προσφάτως συγκροτήθηκε σε Σώμα, και πολίτες των Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων