Με ζωγραφιές «ενάντια» στον κορονοϊό


Tags |

nfd

Χαμόγελα και έπαινοι, σε μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του Δήμου Τρικκαίων, το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020. Στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης», ο Δήμος, διά του αντιδημάρχου Ακη Αναστασίου, επέδωσε βραβεία και επαίνους σε κάθε μαθητή/τρια που πήρε μέρος στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζοντας τον κορονοϊό».

nfd

Ο διαγωνισμός, που διοργάνωσε το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, διήρκησε από 6 μέχρι 24 Απριλίου 2020. Εν μέσω lockdown δηλαδή, οπότε οι μικροί/ες αποτύπωσαν τη δική τους εκδοχή για τον κορονοϊό με μπογιές και χρώματα. Πολλά συγχαρητήρια για τη σκέψη, τη συμμετοχή, την έμπνευση έδωσε ο κ. Αναστασίου, για αυθορμητισμό έκανε λόγο η κ. Ζιάκα, πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, τα σχετικά με τη διαδικασία εξήγησε η προϊσταμένη της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Τσιούτσια.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μαζί με τους γονείς τους, παραλάμβαναν έπαινο, ενώ τα δύο πρώτα βραβεία, ανά ηλικία, επιδόθηκαν στους Γιώργου Θεοδώρου (για την ομάδα ηλικίας 5-9 ετών) και την Ελένη Κεφαλά (για την ομάδα ηλικίας 10-14 ετών).
Η επιτροπή αποτελούταν από τους Μαρία Ζιάκα, (Φιλόλογος, ερασιτέχνης ζωγράφος) πρόεδρος Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Γεωργία Ράγια Γεωργία, (Καθηγήτρια Γαλλικών, ερασιτέχνης ζωγράφος) Ταμίας Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Μαριάνθη Χαρίση, Δημοτική υπάλληλος, ερασιτέχνης ζωγράφος) Αν. Μέλος ΔΣ. Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, Γιάννης Παπαστάθης, Καθηγητής Καλλιτεχνικών, Διευθυντής ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ», Ίρις Μπουρνάζου, Εικαστικός, ΚΔΑΠ «ΦΡΟΥΡΙΟ».
Όλα τα έργα εκτίθενται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων «Αθανάσιος Τριγώνης» μέχρι τις 28 Ιουνίου 2020, επισκέψιμα Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00. Τα έργα ζωγραφικής βρίσκονται και στον σύνδεσμο https://trikalacity.gr/zografiki/ στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων