Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό εργαστήρι του ΣΘΕΒ για το πρόγραμμα Horizon Europe


Tags |

O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου διαδικτυακό workshop με θέμα: «Το νέο πλαίσιο του Horizon Europe και το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα MobiliseSME για την κινητικότητα των εργαζομένων».

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη, η οποία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις τα χρηματοδοτούμενα έργα που μπορούν να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους. Η στοχευμένη χρηματοδότηση θα διασφαλίσει ότι οι καλύτερες ιδέες, καινοτόμες μεταφέρονται ταχύτερα στην αγορά και ότι χρησιμοποιούνται στις πόλεις, στα νοσοκομεία, στα εργοστάσια, στα καταστήματα και στα σπίτια μας το συντομότερο δυνατό.

Στο πρώτο μέρος του workshop οι εκπρόσωποι του Δικτύου ΠΡΑΞΗ/ ΙΤΕ, κα Χριστιάνα Σιαμπέκου ενημέρωσε για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ αλλά και για τον ρόλο του ως Εθνικό Σημείο Επαφής στα προγράμματα πλαίσιο. Στη συνέχεια, η κα Βάγια Πιτέλη πληροφόρησε του συμμετέχοντες για τις επικείμενες αλλαγές με τη μετάβαση στο νέο σχέδιο Horizon Europe και τους βασικούς πυλώνες που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα ενώ η κα Βασιλική Καλοδήμου παρουσίασε τις μεθόδους που μπορούν να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την αναζήτηση κατάλληλων προσκλήσεων και τα χρήσιμα κανάλια που έχουν στη διάθεσή τους για την εύρεση εταίρων με σκοπό τη συμμετοχής τους ή τη δημιουργία σύμπραξης.

Ακολούθησε, το δεύτερο μέρος του διαδικτυακού εργαστηρίου όπου η κα Ελένη Ευαγγελοπούλου, Υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΣΘΕΒ παρουσίασε το χρηματοδοτούμενο έργο MobiliseSME, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Σύνδεσμος, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη των ικανοτήτων των απασχολούμενων σε ΜΜΕ της Ε.Ε. και την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των εταιρειών, παρέχοντας χρηματοδότηση για την κινητικότητά των εργαζομένων.

Στο workshop συμμετείχαν επιχειρηματίες, στελέχη των επιχειρήσεων και εκπρόσωποι από τον ακαδημαϊκό και ερευνητικό χώρο, που ασχολούνται ενεργά με τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και ενδιαφέρονται για τις τρέχουσες εξελίξεις στις χρηματοδοτήσεις.

Όλο το υλικό του διαδικτυακού εργαστηρίου καθώς και επιπλέον πληροφόρηση είναι στην διάθεση των επιχειρήσεων.