Κ. Σκρέκας: Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όποτε συμφέρει τον ίδιο και το κόμμα του


Tags |

«Ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές όποτε τον συμφέρει προσωπικά και όποτε συμφέρει το κόμμα του, αδιαφορώντας για τον δρόμο και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.

«Υπάρχει μία σοβαρή αναντιστοιχία και ανακολουθία μεταξύ αυτών που λένε τα κυβερνητικά στελέχη και αυτού που ζουν ο Έλληνας και η Ελληνίδα σήμερα» επισήμανε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον Ρ/Σ «Πρακτορείο fm», εκφράζοντας αμφιβολία «αν οι δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και της αγοράς θα μπορέσουν να σηκώσουν την οικονομία της Ελλάδας», καθώς, «είναι τόσο βαρύ αυτό το φορολογικό οικοδόμημα, που έχει χτίσει σήμερα η κυβέρνηση, που δεν θα αφήσει την οικονομία να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια».

«Η ΝΔ», συνέχισε ο κ. Σκρέκας, «σήμερα είναι έτοιμη, έχει ένα πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να ξεκινήσει από την επόμενη μέρα των εκλογών και εφόσον ο ελληνικός λαός την εμπιστευτεί, ώστε να αλλάξει αυτό το οποίο γίνεται σήμερα στη χώρα και το οποίο δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σχολιάζοντας την προαναγγελία -από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου- αύξησης του κατώτατου μισθού το 2018 και ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων, που έχασαν το ΕΚΑΣ ο τομεάρχης της ΝΔ, παρατήρησε:

«Λένε ότι θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό, όταν βλέπουμε ότι το 2016 οι μισθωτοί δήλωσαν εισοδήματα λιγότερα από ό,τι το 2015. Λένε π.χ. ότι μειώνεται η ανεργία και από την άλλη βλέπουμε πάλι ότι τα συνολικά εισοδήματα μειώνονται.

Πώς είναι δυνατόν να μειώνεται η ανεργία, δηλαδή να έχουμε περισσότερους εργαζομένους και από την άλλη τα συνολικά εισοδήματα, τα οποία δηλώνουν οι εργαζόμενοι, να είναι λιγότερα;

Συνολικά τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών ήταν 2,5 δισ. λιγότερα. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αντικαθιστούν παλιές θέσεις εργασίας, που ήταν υψηλότερα αμειβόμενες.

Δηλαδή έχουμε τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας, μια γενιά των 360 ευρώ, που δυστυχώς έρχεται σταδιακά και αντικαθιστά θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των 900, των 1.000 και 1.200 ευρώ».

Για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση, που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί του ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της πΓΔΜ, αλλά και για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εθνικό ζήτημα ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε:

«Στο κόμμα μας η άποψη είναι ξεκάθαρη, είναι μία, είναι διαχρονική, εκφράστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008 και μιλάει για μία σύνθετη ονομασία έναντι όλων, erga omnes.

Από εκεί και πέρα, αν ο κ. Καμμένος σε μία τέτοια εθνική υπόθεση και σε μία κυβερνητική επιλογή εθνικής σημασίας δεν μπορεί να συμφωνήσει, τότε τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης».