Κ. Σκρέκας: Η πιο αναπτυξιοκτόνος και αντιεπενδυτική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ


Tags |

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη KONTRA News παρέθεσε ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας χαρακτηρίζει ως «την πλέον «αναπτυξιοκτόνος» και αντιεπενδυτική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ» αυτή των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και επιμένει ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη διέξοδος από την ύφεση.
Αναλυτικά η συνέντευξη στην ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ:
«Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί τη λύση για την έξοδο από την ύφεση και την οπισθοδρόμηση τονίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ, Κώστας Σκρέκας και επισημαίνει ότι πλέον είναι εμφανές σε όλους ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για όλους τους Έλληνες. Εξηγεί πως το κόμμα του αντιλαμβάνεται διαφορετικά από την κυβέρνηση την πρόοδο, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, το δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και σημειώνει πως αυτά για τη Ν.Δ αποτελούν βάση για ένα καλύτερο αύριο. Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ ως την πλέον «αναπτυξιοκτόνο» και αντιεπενδυτική που πέρασε από τη χώρα μας και εκτιμά ότι αρνείται να υποστηρίξει επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές και φέρνουν έσοδα.
Το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 18. Εκτιμάτε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο ο Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει σε εκλογές;
Ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός με το ρεκόρ προσφυγών στην κάλπη. Το 2015 είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα μέσα σε εννέα μήνες. Κάθε φορά που η χώρα χρειάζεται να βγει μπροστά με γρήγορες αποφάσεις, βιώνει το δράμα, τη χρονοκαθυστέρηση και τη σπατάλη της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, κατ’ επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ωστόσο, καθώς η παρούσα κυβέρνηση όσο περισσότερο μένει στην εξουσία τόσο μεγαλύτερο κακό κάνει στη χώρα, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αποτελεί τη λύση για την έξοδο από την ύφεση και την οπισθοδρόμηση, για την εφαρμογή μιας πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη, την πρόοδο και τις επενδύσεις. Πλέον, είναι εμφανές σε όλους ότι όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για όλους τους Έλληνες.
Από πού αντλείτε τη βεβαιότητα ότι εσείς θα κάνετε καλύτερη διαχείριση της κρίσης;
Η ΝΔ πιστεύει σε ένα τελείως διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Αντιλαμβάνεται διαφορετικά από το ΣΥΡΙΖΑ την πρόοδο, την ανάπτυξη, την αξιοκρατία, τον δημόσιο τομέα, την ιδιωτική πρωτοβουλία. Για τη ΝΔ αυτά αποτελούν πραγματικές αξίες και βάση για ένα καλύτερο αύριο. Η παράταξή μας δίνει προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις και γι’ αυτό διαμόρφωσε μία κοστολογημένη και ρεαλιστική στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση, που μπορεί να δώσει και πάλι στην Ελλάδα τη θέση που της αξίζει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρουσιάσει επανειλημμένα τις ρεαλιστικές προτάσεις για άμεση μείωση συγκεκριμένων κρατικών δαπανών που θα οδηγήσουν σε αντίστοιχη μείωση φόρων. Φόροι που διώχνουν τους επενδυτές και βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση. Η ΝΔ θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσες μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς, όπως της Ενέργειας και Περιβάλλοντος, της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Διοίκησης, που θα καταργήσουν γραφειοκρατικά εμπόδια και θα διευκολύνουν την έναρξη των εκατοντάδων επενδύσεων που σήμερα λιμνάζουν και εμποδίζονται από την ιδεοληπτική κυβέρνηση και τους εκλεκτούς της.
Ασκείτε σκληρή αντιπολίτευση. Πιστεύετε ότι πρέπει να πιέσετε ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση;
Η ΝΔ ασκεί σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό της χώρας. Έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό, χωρίς λαϊκισμούς, τακτικισμούς και διχαστικές κορώνες. Πρόκειται για μια επιλογή που χαρακτηρίζει τη δημοκρατική μας παράταξη. Και στο δρόμο αυτό της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως Κυβέρνηση όταν το επιλέξουν οι συμπολίτες μας.
Εκτιμάτε ότι η ενωμένη Κεντροαριστερά θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Είναι σαφές και εθνικά αναγκαίο να υπάρξουν υγειή και υπεύθυνα πολιτικά κόμματα για να πάει η χώρα μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επωφελήθηκε λαϊκίζοντας και εξαπατώντας τους Έλληνες πολίτες, ανθρώπους που ένιωσαν την απογοήτευση στο πετσί τους όταν η χώρα βυθίστηκε στην κρίση και είδαν τις ζωές τους να καταρρέουν ολοκληρωτικά, το βιωτικό τους επίπεδο να πέφτει και να ξεκινάνε από την αρχή. Στις πλάτες αυτών των ανθρώπων ο κ. Τσίπρας βρήκε την κρίσιμη μάζα προς εξαπάτηση: υποσχέθηκε τα πάντα, καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες, κινήθηκε σαν στρόβιλος και ψάρεψε σε θολά νερά. Αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτούς τους ανθρώπους τους πρόδωσε, τους γονάτισε.
Βλέπετε να έγινε ζημιά στη χώρα μας από τους χειρισμούς στο θέμα της Eldorado;
Ο κ. Τσίπρας, ακριβώς μια εβδομάδα πριν, από το βήμα της 82ης ΔΕΘ πανηγύριζε για την δήθεν ανάπτυξη και τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα. Τελικά χρειάστηκε μόνο ένα 24ωρο για να διαψευστεί με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Έρμαιο των κομματικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών, έκανε με τον πλέον αρνητικό τρόπο την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε όλα τα εγχώρια και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και επιβεβαίωσε τη δραματική εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αρνείται να υποστηρίξει εμπράκτως τις επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές και έσοδα για το κράτος.
Πιθανή εκδίωξη της επένδυσης θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους και θα αναγκαστούν σε μετανάστευση, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη καθώς το «σήμα» που θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι εχθρικό για τους πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές, καταστρέφοντας κάθε ελπίδα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ως η πλέον «αναπτυξιοκτόνος» και αντιεπενδυτική κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα μας».