«Κρίση και συναισθηματική ανθεκτικότητα» – Oμιλία του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων


Tags |

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων», προγραμματίζουν ομιλία με την Άννα Καραμπίνα, επιστημονική υπεύθυνη του ΚΚΠΤ, κλινική ψυχολόγο και θέμα «Κρίση και συναισθηματική ανθεκτικότητα»
Η ομιλία απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Είναι πασιφανές ότι διανύουμε στην χώρα μας μια περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων στην οικονομία. Η κρίση όμως είναι και ηθική, πολιτική, πολιτισμική, ιδεολογική.
Θα ήταν στρουθοκαμηλισμός να υποστηρίξει κανείς ότι δεν επηρεάζεται η συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου που ζει και κινείται σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα. Η αλλαγή στην ανθρώπινη ζωή επιφέρει ταραχή, αναστάτωση και απαιτεί έναν πολύπλευρο αναπροσδιορισμό και προσαρμοστικότητα που δεν είναι για όλους εύκολος.
Ο στόχος της ομιλίας είναι η κατανόηση των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον, λόγω της οικονομικής κρίσης και η ενδυνάμωσή τους για σωστή διαχείριση των παραπάνω αλλαγών»

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Το «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων» ιδρύθηκε το 1997 και είναι αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία. Στην εταιρεία συμμετέχουν:
η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, η Αντιναρκωτική Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων και η ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Υποστηρίζεται οικονομικά (50%)από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ο οποίος έχει και την επιστημονική εποπτεία. Στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες κατάλληλα εκπαιδευμένους σε θέματα πρόληψης.
Απευθύνεται στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν  σχέση με το πρόβλημα της χρήσης, με στόχο την καλύτερη γνώση του ευατού, την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και την ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.
Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούνται προληπτικές παρεμβάσεις σε:
Μαθητές
Εκπαιδευτικούς
Γονείς
Εφήβους
Ευρύτερη Κοινότητα
Παρέχεται συμβουλευτική και πληροφόρηση για τις υπάρχουσες θεραπευτικές δομές σε άτομα που έχουν σχέση με χρήση ουσιών.