Κινητοποίηση Υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων


Tags |

Κινητοποίηση στην Είσοδο Επειγόντων του ΓΝ Τρικάλων  πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο ΓΝΤ και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ). Η κινητοποίηση διοργανώθηκε στα πλαίσια της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας της ΟΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. Στους υγειονομικούς συμπαραστάθηκαν με την παρουσία τους  και εκπρόσωποι σωματείων και μαζικών φορέων, όπως το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

‘Οπως τόνισαν με τις παρεμβάσεις τους οι εκπρόπσωποι των εργαζομένων :

Απεργούμε και διαδηλώνουμε :

 Ενάντια στη περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και στη νέα υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που φέρνει το «Νέο ΕΣΥ»

Δίνουμε ηχηρή απάντηση :

         Στα προκλητικά και χωρίς αιδώ ψέματα της κυβέρνησης για την δήθεν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την ώρα που αξιοποιεί ακόμη και την πανδημία για να υποτάξει την υγεία του λαού στα συμφέροντα των λίγων ,μέσω του «νέου ΕΣΥ»

Την ώρα που βρισκόμαστε πάνω στο 4ο κύμα της πανδημίας, που το ΓΝΤρικάλων , όπως κι όλης της Θεσσαλίας ξαναγέμισαν με νοσηλευόμενους με covid-19,   η κυβέρνηση επιμένει στη γενίκευση της πολιτικής που μας στοίχισε χιλιάδες νεκρούς.

 «Νέο ΕΣΥ» σημαίνει λιγοστές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μετακινήσεις υγειονομικών από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό για τη στελέχωση των ανεπαρκέστατων ΜΕΘ.

Στο «νέο ΕΣΥ» θα ενισχυθεί η λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ως αυτοχρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις με πενιχρή κρατική χρηματοδότηση και με ίδια έσοδα. Η «βιωσιμότητά» τους  θα κρίνεται από την ικανότητα τους να προσελκύουν πελατεία, να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες, να  βρίσκουν χορηγούς. Η αξιολόγηση τους θα γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με το κριτήριο της πληρότητας λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία. Με το κριτήριο της χιλιομετρικής απόστασης θα κλείνουν μονάδες υγείας σε κοντινούς νομούς όχι επειδή δεν χρειάζονται αλλά επειδή θεωρούνται σπατάλη πόρων

Μια πολιτική που οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια σε κλείσιμο χιλιάδων κρεβατιών, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων, τις συνέπειες της οποίας πλήρωσε ο λαός μας πανάκριβα στις συνθήκες της πανδημίας μετρώντας πάνω από 15.000 νεκρούς.

             Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί το «νέο ΕΣΥ», είναι αυτό που «ονειρεύονται» οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, οι επενδυτές των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ) και όχι η φτωχή-λαϊκή οικογένεια που δε θα μπορεί να το πλησιάσει, γιατί δε θα ‘χει να το πληρώσει.

            Απεργούμε και αγωνιζόμαστε η επιστήμη να μην υποτάσσεται στα συμφέροντα αλλά να υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο που δουλεύει και παράγει και οι υγειονομικοί να μην   αναγκάζονται   να στερούν τα επιτεύγματα της.

Απεργούμε και διεκδικούμε μια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υψηλού επιπέδου που θα στηρίζει  την πρόληψη, παρακολούθηση  και  ενημέρωση  των πολιτών με ανεπτυγμένα Κέντρα Υγείας  με όλες τις ειδικότητες και τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα συνδέονται με  τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις γειτονιές, τους αθλητικούς χώρους, τα χωριά μας, με κινητά συνεργεία και με κατ’ οίκον νοσηλεία για τους ηλικιωμένους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Δίνουμε συνέχεια στον κοινή μας δράση και αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους, με τα σωματεία, τους συλλόγους και Φορείς του λαϊκού κινήματος του Νομού μας, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε τα επιτεύγματα της επιστήμης και οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας να αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ   ΝΑ  ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ «νέο ΕΣΥ»

Ο θυμός  και η αγανάκτηση να γίνει αλληλεγγύη και αγώνας

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες
  • Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και τις σχολές.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς για το ΤΠΔΥ.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης