Καμπάνια για την μητρότητα, την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο


Tags |

Με άξονα το τρίπτυχο εργασία – μητρότητα – ελεύθερος χρόνος ξεκινάει σήμερα η καμπάνια της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων ,μέλος της Ομοσπονδίας, αναπτύσσει πολύμορφες πρωτοβουλίες ενημέρωσης, κινητοποίησης και διεκδίκησης.

Στόχος μας είναι

  • να φωτίσουμε τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας,
  • να αναδείξουμε τις ρίζες του φαινομένου που βρίσκονται στην εκμεταλλευτική κοινωνία,
  • να προβάλουμε αιτήματα διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

“Παλεύουμε μαζί για μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και τη μητρότητα»

 Το σύνθημα της καμπάνιας μας θα αποτελέσει «γέφυρα» για να έρθουμε σε επαφή με περισσότερες γυναίκες μέσα από τη συλλογική, αγωνιστική δράση,  μέσα από τη συμπόρευση του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος  με το  εργατικό – λαϊκό κίνημα,

Και να αναδείξουμε το γεγονός ότι για την πλειοψηφία των γυναικών, τα προβλήματα δεν λύνονται με ατομικό τρόπο, αλλά κοινωνικά – πολιτικά.

Απευθυνόμαστε στις γυναίκες τις εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, στη γυναίκα του μικρομάγαζου, τη  σπουδάστρια, την υποαπασχολούμενη με πεντάμηνες συμβάσεις, την άνεργη, την αγρότισσα.

Το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε σε χώρους δουλειάς που συγκεντρώνουν γυναίκες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δομές υγείας, σχολές καταρτίσεις, ενώσεις γονέων, σωματεία αγροτικούς συλλόγους.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας εντάσσουμε και τη δράση μας για την 8η Μαρτη-Παγκοσμια -ημέρα της γυναίκας της ημέρας όπου οι ράφτρες και οι υφάντρες της νέας Υόρκης (1857)διεκδίκησαν ανθρώπινους όρους εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες.-

Καλούμε τις γυναίκες των Τρικάλων να πλαισιώσουν τις πολύμορφες δράσεις μας, για να γίνει το σύνθημά μας πράξη .

 

Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017Σύλλογος Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ο.Γ.Ε.