Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017


Tags |

Όλα ξεκινούν από ένα σημείο: είναι το σημείο εκκίνησης. Γύρω από αυτό προστίθενται με τον καιρό άλλα σημεία, ιστορίες, φωτάκια, τελίτσες, γραμμές, στάσεις, μονάδες, κόμβοι, ερμηνείες. Αυτό το καλοκαίρι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  θα πάρουμε μέρος στο παιχνίδι της πρόσθεσης γύρω από ένα σημείο. Όλα θα ξεκινήσουν από το πόσες διαφορετικές λέξεις έχουμε για να περιγράψουμε το σημείο και μετά θα πειραματιστούμε με το σημείο βρασμού, θα κινηθούμε κρατώντας ένα σημείο ισορροπίας, θα ζωγραφίσουμε γύρω από τις τελείες, θα πούμε ιστορίες με σημεία και τέρατα, θα παίξουμε με τα σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία των καιρών, θα ξεκινήσουμε ταξίδια προς τα σημεία του ορίζοντα.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών με περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, προσκαλεί γονείς και παιδιά σ ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία. Οι βιβλιοθήκες είναι σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μια απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.

Το 2017 μας επιφυλάσσει ένα καλοκαίρι που θα αποτελέσει το ορόσημο για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε… το σημείο που ονειρευόμαστε να φτάσουμε… και το σημείο όπου θα ισορροπήσουμε με το ερχομό του Φθινοπώρου… δίνοντας νέα δυναμική και πνοή σ’ αυτό το πείραμα σημείων που είναι το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, στο οποίο απαιτείται προεγγραφή για την παρακολούθηση των εργαστηρίων.