Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA


Tags |

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της για την ανάπτυξη του Τουρισμού και σε μια κοινή προσπάθεια φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην 33η Διεθνή Τουριστική Έκθεση “PHILOXENIA” 2017, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 10-12 Νοεμβρίου.
Η Διεθνής Έκθεση Philoxenia, συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού και είναι ένα must event για ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά και ενημέρωσης πάνω στις νέες τάσεις, γιατί αποτελεί το σημείο συνάντησης όλων των φορέων του τουρισμού στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.
Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας – ο τουρισμός –παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση, η οποία παραμένει μετά από 32 χρόνια διοργάνωσης, η έκθεση ορόσημο για τον κλάδο του τουρισμού.
Στο κορυφαίο αυτό τουριστικό γεγονός, ξενοδοχεία, resorts και μεγάλα τουριστικά γραφεία, θα εκθέσουν τις υπηρεσίες τους και θα εκπροσωπηθεί όλη η ελληνική επικράτεια με την παρουσία τουριστικών προορισμών, δημοφιλών και εναλλακτικών και θα πραγματοποιηθούν ημερίδες με διακεκριμένους ομιλητές, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.
Η φετινή Philoxenia στοχεύει να φιλοξενήσει πάνω από 20.000 επισκέπτες και να αναδείξει ότι πιο σύγχρονο έχει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς. Υλοποιεί συγχρόνως ένα από τα μεγαλύτερα και άρτια οργανωμένα προγράμματα εμπορικών επισκεπτών με προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ hosted buyers και εκθετών, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ουσιαστική συμβολή της στο επιχειρείν του κλάδου. Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Εκθεσιακών Ερευνών και την αιγίδα του ΕΟΤ.
Οι hosted buyers προέρχονται από τους χώρους των “Tour Operators”, “MICE”, “Corporate” και “media” και θα επιλέξουν να προγραμματίσουν συναντήσεις αποκλειστικά με τους εκθέτες, που θα υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής τους.
Ταυτόχρονα, μέσω του συνεδρίου της Philoxenia και των Philoxenia b2b workshops, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ειδικού ενδιαφέροντος θέματα όπως Νέες τεχνολογίες, Νέες μορφές Εναλλακτικού Τουρισμού (γαστρονομικός, ιατρικός, βιωματικός κλπ.), Digital Marketing, Web travelling, Travel Blogging, Μεταφορές. Επίσης τα “Philoxenia Happenings” αποτελούν μια σειρά ειδικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε καθορισμένο χρόνο από τους συμμετέχοντες, πάντα σε συνεργασία με τους διοργανωτές.
Κατά τη διάρκεια των special happenings, συμμετέχουσες περιφέρειες και εταιρίες διοργανώνουν μικρές γιορτές που αποσκοπούν στην πληρέστερη παρουσίαση κάθε επιμέρους περιοχής μέσω της τοπικής μουσικής, γαστρονομίας και άλλων εθίμων. Το Σαββατοκύριακο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την έκθεση, να γνωρίσει δημοφιλείς και εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά και να ανακαλύψει νέους, ώστε να κλείσει τις επόμενες διακοπές του.
Η φετινή συμμετοχή και παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Philoxenia 2017 φιλοδοξεί να προβάλλει και να προωθήσει τον τουρισμό της περιοχής, αναδεικνύοντας όλα τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά στοιχεία, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, τις υποδομές και τα τοπικά προϊόντα.
Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η καθιέρωσή της ως ένας ελκυστικός προορισμός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Με δυναμική παρουσία στις πηγές των διεθνών τουριστικών γεγονότων, με συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένες προσπάθειες, η Περιφέρεια προσδοκά στην επίτευξη των υψηλών στόχων που έχει θέσει, με την καθοριστική συμμετοχή, τη συμβολή και την υποστήριξη όλων των φορέων του τουρισμού καθώς και την σημαντική ανταπόκριση των επιχειρήσεων της περιοχής.