Η ΚΝΕ Θεσσαλίας για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Tags |

Η ΚΝΕ σε καλεί  στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του. Μετά το πετυχημένο 29ο αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που πραγματοποιήθηκε στο Στόμιο Λάρισας οι μηχανές ήδη δουλεύουν στο φουλ προκειμένου για ακόμα μια φορά η «κόκκινη πολιτεία»  να ζωντανέψει ξανά στην Κοίτη Πηνειού στη Λάρισα.

Οι εξελίξεις  που «τρέχουν» καθημερινά σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά και τη στάση της Ελλάδας στην σταθερή προκλητικότητα της Τουρκίας, τα νομοσχέδια που πέρασε η κυβέρνηση την περίοδο του καλοκαιριού, μας αποκαλύπτουν ακόμα  πιο τρανταχτά ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούν, την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που δεν αφήνει να «ανασάνουν» οι λαοί και προκαλεί κρίσεις, πολέμους προσφυγιά, εκμετάλλευση…

Η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε ξανά, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη, είναι αποτέλεσμα από τη μία της μεγάλης συσσώρευσης πλούτου σε μια σειρά μονοπώλια στη χώρα μας και διεθνώς και της δυσκολίας να διασφαλίσουν νέες επενδύσεις με αντίστοιχα υψηλά κέρδη. Από την άλλη εξαπλώνεται η φτώχεια, η εξαθλίωση , η ανεργία , η εκ περιτροπής εργασία για τον λαό και την νεολαία. Η κρίση δεν προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού όμως επιταχύνθηκε από τις επιπτώσεις που είχε η αντιμετώπιση της πανδημίας στην οικονομία που συνεχίζεται να έχει ανησυχητική πορεία. Τα 32 δις€  που προορίζονται για την Ελλάδα από το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ και για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση προορίζονται για το μεγάλο κεφάλαιο και σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για το λαό μας. Αυτά τα μέτρα που ήρθαν δήθεν «για να ξεπεράσουμε την κρίση», «για να μπούμε στην ανάπτυξη και να ζήσουμε καλύτερα», έχουν ένα και μόνο στόχο:  να εξασφαλίσουν τα κέρδη των λίγων, των  βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, του κεφαλαίου σε βάρος των πολλών, της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας που σήμερα προσπαθούν να επιβιώσουν πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων τους.

Τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων του, κάθε κράτος διεκδικεί είτε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, είτε με πολεμικά μέσα στην περιοχή. Συμφέρονται που είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους ,ανάμεσα και σε συμμάχους  όπως βλέπουμε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που με βάση αυτά θέλουν να μοιράσουν αγωγούς, φυσικό πλούτο, δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Ο λαός και η νεολαία πρέπει να πουν ένα μεγάλο «φτάνει πια» και να οργανώσουν την δικιά τους διεκδίκηση και αντεπίθεση.

Τώρα πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας ! Γιατί μόνο μέσα από τους αγώνες, την σύγκρουση με το αστικό κράτος, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, εκφράζοντας την ανυπακοή μας στους σχεδιασμούς τους θα μπορέσουμε σήμερα να έχουμε κατακτήσεις, να γυρίσουμε τον τροχό της Ιστορίας προς όφελος των συμφερόντων των λαών όλου του κόσμου!

Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας! Για να μπορέσουμε να ζήσουμε μια ζωή που θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του 21ου αιώνα και στις ανάγκες μας. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με βάση το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει και θέλουν να εργαστούν, με ελεύθερο χρόνο, με δωρεάν και καθολική πρόσβαση στον πολιτισμό και αθλητισμό σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με ολοκληρωμένη μόρφωση. Σχολεία και Πανεπιστήμια που θα μορφώνουν τον νέο ολόπλευρα, με όλη την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή όπου θα είναι δημόσιο και δωρεάν για όλους.

Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η οργάνωση της παραγωγής με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος με τον λαό στην εξουσία είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν να υπηρετούνται οι ανάγκες των ανθρώπων.

Γι αυτό ο σοσιαλισμός είναι το νέο, το σύγχρονο, το καινοτόμο…. για να μπορούμε να ανασαίνουμε, να νικήσει η ζωή!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπροστά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών του σε μεγαλύτερο και αναδιαμορφωμένο χώρο, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλη την έκταση, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε εξελίξεις με την πανδημία και τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική και ιατρική κοινότητα.

Προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπολοίπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή! Γι’ αυτό θα φροντίζουμε για τις μεταξύ μας αποστάσεις! Τις συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις τις παρακολουθούμε αποκλειστικά καθιστοί! Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο από τις πύλες εισόδου στο Φεστιβάλ! Επίσης θα εξασφαλίσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.ά.) με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό και αποφυγή του συγχρωτισμού στις επιμέρους δραστηριότητες και λειτουργίες του Φεστιβάλ. Ακόμα σε συνεννόηση με την ιατρική κοινότητα της περιοχής μας θα εξασφαλιστεί ομάδα γιατρών στο χώρο του φεστιβάλ μας.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέχρι στιγμής:

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Αφιέρωμα με τον Γιώργο Μαργαρίτη  «Από τον Τσιτσάνη στον Νικολόπουλο, απ’ τον Παγιουμτζή στον Καζαντζίδη».

Συναυλία με τον «Εισβολέα».

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Ψωμί και τριαντάφυλλα» με τον Μανώλη Φάμελλο.  Στα τραγούδια του αγώνα των εργατών και των λαών, της μάχης ενάντια στο φασισμό, της πάλης για την ειρήνη την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο. Ενορχήστρωση από: Θύμιος Παπαδόπουλο. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας.

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Θοδωρή Χιώνη μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ακόμα στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

Μαθητικό στέκι ,στέκι φοιτητών, στέκι νέων εργαζομένων και σπουδαστών κατάρτισης, στέκι γυναικών.

Παιδική γωνία με δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

Βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τίτλο « Οι ένοπλες δυνάμεις, η στρατιωτική θητεία και οι νέοι» με θέμα τον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των στρατευμένων.