Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Γ.Νοσοκομείου & Κ.Υ Ν. Τρικάλων συμμετέχει στις δράσεις της 28ης Απριλίου


Tags |

Διαδόθηκε παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα. Η μεγάλη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήθηκαν και το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε από σωματεία, μαζικούς φορείς, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο & Κ.Υ., στηρίζουμε την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων και της Ομοσπονδίας ΟΕΝΓΕ στην Υγεία, του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. , Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα, να προχωρήσουν σε πανελλαδική μέρα δράσης την Τρίτη 28  Απρίλη, για να διεκδικήσουμε μαζί άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Υγειονομικούς, τους συμβασιούχους-Επικουρικούς-Συμβασιούχους-ΟΑΕΔ-24μηνα, όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο μας, τα Κ.Υ. και τις Δομές Υγείας, να υψώσουμε την γροθιά μας, να μην το βάλουμε κάτω, να μην αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης.

Να μην υποστείλουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.

Τιμούμε την μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Με αίσθημα ευθύνης παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων μας, τηρώντας τους απαραίτητους κανόνες εμπόδισης της διασποράς της νόσου, και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας.

Διεκδικούμε:

  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση του νοσοκομείου.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρες ωράριο και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.
  • Είμαστε αντίθετοι στο μπάλωμα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με τις μετακινήσεις από την ΠΦΥ, η οποία με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται περαιτέρω.
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς και σε όλους τους ανθρώπους που σχετίζονται με επαφές με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί

ακόμα μία φορά.  Ακόμα πιο δυνατά!