Ημερίδα με θέμα: Διατροφικές συστάσεις για την Τρίτη ηλικία και τους χρονίως πάσχοντες


Tags |

Μια σπάνια εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα στα Τρίκαλα, που αφορά τη ζωή όλων μας. Συγκεκριμένα Ο Σύλλογος «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» διοργανώνει σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, τον Δήμο Τρικκαίων, τo ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Επιμελητήριο Τρικάλων, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, την Ένωση Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ημερίδα με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων σήμερα Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 στις 10.00 π.μ..

Διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων  και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων θα μιλήσουν αναπτύσσοντας τα παρακάτω θέματα :

  1. Διατροφικές συστάσεις και καινοτόμες παρεμβάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης σε άτομα τρίτης ηλικίας.
  2. Ιδιαιτερότητες των μεταβολικών νοσημάτων  στην τρίτη ηλικία.
  3. Ο ρόλος της διατροφής στον έλεγχο της υπέρτασης.
  4. ΧΑΠ-Διατροφή σε ένα συστηματικό νόσημα.
  5. Επίδραση της άσκησης σε διαταραχές στη λήψη αλκοόλ.
  6. Διατροφικές e-συστάσεις για τα άτομα τρίτης ηλικίας.

 

Προεδρείο της ημερίδας θα είναι οι κύριοι:

  • Δρ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας, (Καθηγητής Βιοχημείας και Άσκησης στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ).
  • Δρ. Κώστας Μπονώτης, (Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Νευρολογίας & Αισθητήριων Οργάνων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).
  • Δρ. Όλγα Γκορτζή, (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων & Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Καρδίτσας) .
  • Φοίβος-Παναγιώτης Κοκκίνης, (Πνευμονολόγος- Πνευμονολογική κλινική Γ.Ν. Τρικάλων- Συντονιστής Διευθυντής.

 

Ομιλητές θα είναι:

  • Δρ. Γεώργιος Μοσχώνης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής  Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.
  • Αδαμάντιος Μπουρδάκης, Παθολόγος Β’ Παθολογική Κλινική Τρικάλων Γ.Ν. Τρικάλων-Διευθυντής.
  • Δρ. Οδυσσέας Ανδρούτσος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής  Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.
  • Σοφία Γίδα, Πνευμονολόγος Β’ Πνευμονολογική Κλινική Τρικάλων Γ.Ν. Τρικάλων-Επιμελήτρια Β.
  • Δρ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας, Καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
  • Δρ. Λευτέρης Γκορτζής, Διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής Πληροφορικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών. Διδάσκων στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Πατρών. Πρόεδρος της Εταιρίας SystServ S.A.

 

Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν Ιατροί, Φαρμακοποιοί, Ψυχολόγοι, Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές , Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, Μάγειροι, κ.α.

 

Στους  συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων»  και τέως Διοικητής του Θεραπευτηρίου Νίκος Ευθυμιάδης, το Δ.Σ. , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου καλούν όλους τους  φορείς και τους πολίτες να παρακολουθήσουν μια σπάνια και μοναδική ημερίδα που αφορά τη ζωή και την καθημερινότητα όλων.

Η παρουσία Πανεπιστημιακών Καθηγητών και Εξειδικευμένων Επιστημόνων εγγυάται ότι η ημερίδα θα έχει ουσιαστικά και χρήσιμα αποτελέσματα.

Παράλληλα στην ημερίδα θα τιμηθούν και θα γίνει ειδική αναφορά στο σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Συλλόγου. Στο ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, καλούνται  να συμμετάσχουν, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν ουσιαστικά τους στόχους και τους σκοπούς του Συλλόγου.

Για πρώτη φορά στα Τρίκαλα υλοποιείται μια τέτοια ημερίδα, που αφορά την Διατροφή και την Διαιτολογία των ατόμων της τρίτης ηλικίας και των χρονίως πασχόντων.

 Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Αλέξης Κωστάλας.