Επίσκεψη Γερμανών τεχνοκρατών στα Τρίκαλα


Tags |

Δυνατότητες συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα, δίνει για νέους των Τρικάλων, η συμμετοχή εθελοντών και εκπροσώπων του Δήμου Τρικκαίων στην Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Μετά την προ μηνών συμμετοχή των εκπροσώπων στις εργασίες της Συνέλευσης, η πρώτη επαφή υλοποιήθηκε με επίσκεψη στελεχών του Ιδρύματος Mutpol από την πόλη Τούτλιγκεν – κέντρο κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων παγκοσμίως – στα Τρίκαλα. Ο νυν και πρώην διευθυντές του Ιδρύματος επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.
Στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων στη βάση ομάδων εκπαίδευσης νέων σε Ελλάδα και Γερμανία, έγιναν συζητήσεις για τον σχεδιασμό εποικοδομητικών πεδίων συνεργασίας σε τομείς της εκπαίδευσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού. Μέχρι στιγμής έχουν ιδρυθεί ομάδες εργασίας σε Ελλάδα (υπουργείο Παιδείας) και Γερμανία (υπουργείο Οικογένειας και νεολαίας). Μία εξ αυτών, με πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντών Τρικάλων ασχολείται με θέματα ανταλλαγών επισκέψεων νέων, που θα εκπαιδευτούν σε συγκεκριμένα ζητήματα επαγγελματικής κατάρτισης. Το Ιδρυμα Mutpol, όπως εξήγησαν σήμερα στον Δήμαρχο Τρικκαίων, αξιοποιεί και ευρωπαϊκά προγράμματα, με έμφαση σε νέους με βεβαρημένο οικογενειακό παρελθόν. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και συντονιστής της Ομάδας Εθελοντών, κ. Μιχάλης Λάππας, μαζί με το στέλεχος της ομάδας κ. Δήμητρα Κρινίτσα εξήγησαν, επίσης, στους Γερμανού προσκεκλημένους τις δυνατότητες συνεργασίας. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε  τη σιγουριά, ότι η συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί και να ολοκληρωθεί, με επιτυχημένα αποτελέσματα. Ταυτοχρόνως, αναφέρθηκε εκτενώς στο «Σχέδιο Ασκληπιός» και στις δυνατότητες αξιοποίησής του.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλεστά και Ψύχος.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων