Εντυπωσίασε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Ιτέα


Tags |

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου στην Ιτέα Φωκίδος βρέθηκε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για να συμμετάσχει στις Εορτές προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου. Η σχολή και οι χορωδίες της προσκλήθηκαν από την  Ενορία της Πόλεως Μεταμορφώση του Σωτήρος. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο Κυριακοπούλλειο ίδρυμα της πόλεως και η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικίας.

Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως ομίλησε με πολύ παραστατικότητα και πρωτότυπες πληροφορίες για την ζωή του Αγίου Νεκταρίου ο γνωστός συγγραφέας Μανώλης Μελινός. Στο δεύτερο μέρος της εκδηλώσεως ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του αγίου και στην συνέχεια ψαλτοτράγουδα αλλά και δημοτικά τραγούδια της Κωνσταντινουπόλεως όπου ο Άγιος Νεκτάριος πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Τα μέλη της χορωδίας γεύτηκαν την άριστη φιλοξενία τον ανθρώπων της περιοχής και επισκέφτηκαν την ιστορική μονή του Προφήτου Ηλία δίπλα στο χωριό Χρύσο η οποία έχει χιλιετή ιστορία.