Ενημέρωση του Δήμου Καλαμπάκας για την κακοκαιρία


Tags |

Ύστερα από πολλά χρόνια, ο Δήμος μας, καλύφθηκε σε όλη την έκτασή του από χιόνι, το ύψος του οποίου σε πολλά σημεία ξεπέρασε το μισό μέτρο. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα αντανακλαστικά όλων των υπηρεσιών λειτούργησαν υποδειγματικά. Το ανθρώπινο δυναμικό και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Καλαμπάκας, βρέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά η ισχυρή χιονόπτωση και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα προβλήματα ήταν και είναι πολλά, αλλά οι προσπάθειές μας συνεχίζονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτές, όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου και προσπαθήσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε μικρότερους δρόμους και κυρίως προς τα   ποιμνιοστάσια, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με το ζωικό κεφάλαιο.

Για το λόγο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, τους εθελοντές και τους δημότες, που συνέβαλαν και αυτοί στις προσπάθειες μας, αλλά και σε όσους διέθεσαν μηχανήματα.

Φυσικά, ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι «εμείς τα κάνουμε όλα τέλεια». Γίνονται λάθη και παραλείψεις. Όμως πιστεύω, ότι οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής, αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουμε.  Έτσι θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω και τους Δημότες που με τις καλόπιστες κριτικές τους και παρατηρήσεις, βοήθησαν και βοηθούν στο να γίνουμε πιο αποδοτικοί και χρήσιμοι και όχι αρεστοί.

Υπήρξαν, όμως, και ορισμένοι –μαζί με τους ακολούθους τους-, που με τον λαϊκισμό, που τους διακρίνει , πάντα επιχειρούν να ασκούν αντιπολίτευση «κακής ποιότητας».

Είναι οι ίδιοι πάντα, που μετατρέπουν την κριτική σε ψεύδος. Είναι οι ίδιοι πάντα,  που νομίζουν, ότι πάντα είναι «Πρωταπριλιά».

Την ώρα, λοιπόν, που ο Δήμος Καλαμπάκας, μαζί με όσους θέλησαν να βοηθήσουν, συνεχίζουν τη σκληρή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας , με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες, επιμένουν να εμφανίζονται ως «σωτήρες».

Τα τελευταία 2 χρόνια, γίνεται προσπάθεια, ώστε να αλλάξουν κατεστημένα και νοοτροπίες ετών. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα κάνουμε συνεχώς βήματα μπροστά, με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και εντιμότητα. Και αυτό τους ενοχλεί. Αν αφιέρωναν το χρόνο τους, πιο εποικοδομητικά, ίσως να ήταν ακόμα χρήσιμοι για το Δήμο μας.

Δυστυχώς δεν είναι.

Και κάποια στιγμή, θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι οι πολίτες επιβραβεύουν τη σοβαρότητα, την προσπάθεια, την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την προσφορά.

Και όλοι, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, πρέπει να γνωρίζουμε καλά, ότι πάντα  κρινόμαστε από την κοινωνία και για τα λόγια και για τις πράξεις μας.

 

Χρήστος Σινάνης

Δήμαρχος Καλαμπάκας