Ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων από την Περιφέρεια


Tags |

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.516.271 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α) και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  • Αναβάθμιση του κελύφους με την προσθήκη θερμομόνωσης και την αντικατάσταση κουφωμάτων στην πτέρυγα που κατασκευάστηκε κατά την περίοδο 1988 -1995.
  • Αντικατάσταση Συμβατικών Λαμπτήρων και Φωτιστικών με αντίστοιχα Τεχνολογίας LED στο σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων.
  • Αντικατάσταση και επαναλειτουργία αυτοματοποιημένων διατάξεων ελέγχου στα δίκτυα θερμού – ψυχρού νερού.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ρυθμιστών στροφών (inverters) για την αναβάθμιση των υφιστάμενων Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων.
  • «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Τρικάλων και τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Κώστα Γρηγορίου προχωράμε στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου. Είναι ένα έργο ουσίας με  θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας και χρηματικών πόρων και αναβαθμίζει τις συνθήκες λειτουργίας και την κτιριακή εικόνα του Νοσοκομείου. Συνεχίζουμε με έργα που ικανοποιούν τις επιθυμίες των  ανθρώπων και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προκλήσεων της εποχή όπως είναι η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή κρίση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.